Skip to content
Externe

Prinţul Harry a ajuns în Anglia pentru funeraliile Prințului Philip. Meghan Markle nu îl însoțește

Facebook

Prinţul Harry a ajuns duminică seară în Anglia pentru funeraliile bunicului său, prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth II, care a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani. Acesta a venit neînsoțit de soția sa, Meghan Markle, care este însărcinată.

Este prima dată când prinţul Harry revine în ţara natală în mai mult de un an. Este de asemenea şi prima dată când el se va întâlni cu familia regală după difuzarea luna trecută a interviului controversat acordat jurnalistei Oprah Winfrey, scrie News.ro.

Un purtător de cuvânt al casei regale a declarat că Ducesa de Sussex a fost sfătuită de medicul ei să nu călătorească, sarcina fiind avansată.

Funeraliile Prințului Philip, pe 17 aprilie

Serviciul funerar închinat Prințului Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, va avea loc în data de 17 aprilie, a anunțat Palatul Buckingham, sâmbătă. Slujba de înmormântare se va desfășura la Capela St. George din castelul Windsor și va fi precedată de un minut de reculegere la nivel național. Accesul public va fi interzis și nici nu va exista o procesiune publică în prealabil.

Numărul participanților va fi limitat la 30, a mai precizat Palatul Buckingham, care a explicat că serviciul funerar se va desfășura în conformitate cu restricțiile anti-pandemie.

Ducele de Edinburgh, cel mai longeviv prinț consort din istoria Regatului Unit, a murit vineri la vârsta de 99 de ani. Ca soț al actualei suverane, el a reprezentat monarhia britanică timp de peste șase decenii. Prințul Philip, care peste două luni ar fi urmat să împlinească vârsta de 100 de ani, s-a căsătorit cu Regina Elisabeta a II-a în noiembrie 1947, în anii complicați din debutul de eră post-belică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *