Skip to content
" "
Societate

Prințul Paul blochează reînhumarea lui Carol al II lea

" "

Istoria României este fără doar și poate o înșiruire de evenimente complexe, cu semnificații absolut deosebite. Conducerea țării noastre a reprezentat mereu un izvor de subiecte controversate încă din vremea monarhiei. Au trecut mai bine de 66 de ani de când Carol al II-lea a trecut în neființă dar, somnul său veșnic pare să fie mărul discordiei din utlimele zile în sânul Casei Regale a României.

Osemintele Regelui Carol al II-lea ar urma să fie așezate în noua Catedrală de la Curtea de Argeș.

Deshumarea ar urma să aibă loc în ziua Sfinților 40 de Mucenici, pe 9 martie. Decizia a aparținut Principesei Maragareta Duda, care însă nu s-a consultat cu ceilalți membri ai Casei Regale.

Această hotărâre a stârnit revolta Prințului Paul al României. În acest sens, a trimis a trimis o notificare Patriarhiei Române, custodelui coroanei, Margareta a României și instanței de judecată prin care solicită încetarea acestui demers. În expunerea motivelor, Alteța sa subliniază lipsa dialogului și amintește dorința regelui Carol I care, aflat pe patul de moarte, a solicitat prin testament să fie îngropat lângă biserica Curții de Argeș, reclădită de el, cu dorința ca acest loc să devină mormântul dinastiei române.

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale regelui Carol al II-lea se găseşte în prezent într-o criptă special amenajată în curtea mănăstirii Curtea de Argeş, unde au fost aduse în februarie 2003 de la Lisabona, unde acesta a fost înhumat în 1953.

" "

1 comentariu la “Prințul Paul blochează reînhumarea lui Carol al II lea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *