Skip to content
Politică

Prințul Paul, la spital după perchezițiile DNA din locuința sa

" "

După ce miercuri dimineaţă, procurorii au descins în locuinţa prințului Paul pentru cercetări într-un dosar de retrocedări ilegale, acesta urma să se prezinte la DNA Brașov pentru audieri. Nu a mai ajuns însă pentru că pe drum i s-a făcut rău, prin urmare a fost internat la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, informează romaniatv.net.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unității sanitare, medicul Andrei Ilinca, prințul Paul s-a prezentat miercuri la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, a fost consultat și investigat, fiind ulterior internat pe Secția de cardiologie. Momentan se află într-un salon cu alți zece pacienți.

" "
" "

Totodată, şi soţiei sale, Lia, i s-a făcut rău, miercuri dimineaţă.

Casa prinţului Paul a fost vizată miercuri de percheziţii DNA legate de un dosar în care este vorba despre retrocedarea a aproape 47 de hectare de pădure în zona Snagov. Dosarul este instrumentat de DNA Brașov și a fost disjuns din cel al lui Viorel Hrebenciuc.

Procurorii au decis să investigheze retrocedarea celor aproape 47 de hectare de pădure şi teren pe care prinţul Paul de România le-a obţinut în 2006 în Snagov, după ce s-a descoperit că sunt documente care arată că acel teren n-ar fi fost niciodată al Casei Regale, şi totuşi o instanţă de judecată a stabilit contrariul. Între timp, mare parte din teren a fost vândută de nepotul lui Carol al II-lea mai multor persoane, printre care şi lui Remus Truică, fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase.

Ancheta deschisă încă din 2010 se sprijină pe un raport de audit al Curţii de Conturi, care a prezentat situaţia tuturor retrocedărilor din 1990 până în 2012. Inspectorii susţin că Paul de România ar fi primit ilegal 46,78 hectare din pădurea „Fundul Sacului”, de pe malul lacului Snagov.

Pădurea Snagov a fost tot timpul proprietatea publică a statului român şi nu putea fi vândută, susţineau inspectorii în raport. Chiar Casa Regală, într-o scrisoare semnată de regele Mihai, solicita instanţei să respingă retrocedarea.

" "

2 comentarii la “Prințul Paul, la spital după perchezițiile DNA din locuința sa

  1. Si toate astea au stat degeaba la DNA timp de 5 ani ??? Si nimeni nu considera ca avem de-a face cu complicitati ? Pai atunci, e bine, zic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *