Skip to content
Politică

Prinţul Paul şi prinţesa Lia au fost audiaţi în dosarul retrocedărilor

Prinţul Paul şi prinţesa Lia au fost audiați la DNA Braşov, miercuri seara, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, și au plecat după o oră şi jumătate, fără să facă declaraţii presei.

Cei doi, care au ajuns la sediul DNA Braşov, miercuri, în jurul orei 22.30, au ieşit la ora 24.00. Ei nu au făcut declaraţii jurnaliştilor.

Prinţul Paul şi prinţesa Lia au ajuns la Braşov cu două maşini private din care au fost scoşi doi saci cu documente, care au fost duşi în sediul DNA.

Prinţesa Lia a declarat jurnaliştilor, la intrarea în sediul DNA Braşov, că ”este responsabilitatea fiecărui cetăţean român să fie util” şi că este normal să coopereze.

Surse judiciare declarau pentru Mediafax că Paul Philippe şi Lia Georgia, cu sprijinul juristei acestora, Alina Carmen Ciocoiu, şi pretinzând că sunt moştenitorii bunurilor deţinute de Casa Regală a României, „au cumpărat influenţă de la Iacob Sorin Ion”. Iacob le-ar fi promis celor doi că va interveni, direct sau cu ajutorul altor persoane, la funcţionari cu atribuţii în reconstituirea dreptului de proprietate pentru obţinerea mai multor terenuri şi clădiri.

Aceştia ar fi urmărit reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare din oraşul Broşteni, judeţul Suceava. În acest sens, ar fi fost făcute demersuri şi s-ar fi încercat „să se capaciteze Comisia locală de fond funciar Broşteni să se pronunţe favorabil asupra unei cereri mai vechi formulate de Paul Philippe”.

Miercuri dimineaţă, vila acestora din Capitală a fost percheziţionată de anchetatori, potrivit surselor judiciare citate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *