Skip to content
Puterea Știrilor Video

Prioritățile candidatului Adrian Cionca, după ce ajunge în Parlament: Sunt foarte multe anomalii legislative, voi contribui la armonizarea legislației pentru zona de business

adrian cionca/ Facebook
" "

Invitat în studioul Puterea Știrilor, omul de afaceri timișorean Adrian Cionca, candidat pe lista PSD Timiș pentru Camera Deputaților, a vorbit despre ceea ce și-a propus să facă odată cu intrarea în Parlament.

„Am cel puțin trei priorități: cea a sistemului educațional, în zona socială și în mediul de afaceri. Sunt foarte multe anomalii legislative. Sunt legi care sunt în contradicție una cu cealaltă, însă pe micul antreprenor din România îl încurcă. Având expertiza și cunoscând foarte multe anomalii, voi contribui la armonizarea legislației pentru zona de business. 

" "
" "

Reforma educației cred că înseamnă în primul rând aplicarea unor măsuri concrete. Spre exemplu, pandemia i-a luat în surprindere pe toți, însă pandemia a început în februarie în România și iată că suntem în noiembrie și încă avem cadre didactice care nu știu să utilizeze tableta, laptopul, aplicațiile specifice.

Foarte mult se pedalează pe ideea de tabletă, dar eu nu aș încuraja niciodată un părinte să cumpere tabletă copilului, pentru că noi știm că educația se face la birou. Eu dacă îi iau copilului meu tabletă, merge să stea în pat, dar dacă i-am individualizat un colț al lui, îi spunem: Aici e calculatorul, tu aici stai să înveți. Astfel putem să responsabilizăm copilul. Sunt foarte multe anomalii: nu avem internet în școli”, spune social democratul.

Acesta reamintește despre măsura luată în urmă cu 4 ani de către PSD în ceea ce privește toaletele școlilor din mediul rural.

„Acum 4 ani aveam 6000 de școli care nu aveau încă toaleta în cadrul instituțiilor de învățământ, iar astăzi avem 2000 de școli, și noi ne plângem că nu avem tablete. Din acest motiv nu putem să avansăm. E mare nevoie ca sistemul de învățământ să fie reformat. Nu pot avea pretenția ca un copil să evolueze când îl trimit la toaletă la -12 grade în grădină. Deci avem, nevoie de infrastructură și de antrenarea profesorilor pentru că sunt profesori foarte buni, dar care nu s-au mai întâlnit cu situații de genul în care să folosească platformele online. Trebuie antrenați și profesorii, dar și copiii”, a încheiat Adrian Cionca.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *