Skip to content
Politică

Prisăcariu îi aruncă săgeți otrăvite Alinei Bica: Tupeul ei este „fabulos”!

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu revine pe blogul său personal cu noi atacuri la adresa fostei șefei Anti-mafia, Alina Bica. Astfel, Alina Bica era conștientă de faptul că ar fi fost filată, cel mai probabil de serviciile secrete. Se pare că banii din mită au fost primiți de Bica pe 8 noiembrie 2014, cu o săptămână după fatidicele fotografii în care apare alături de Udrea, publicate pe un blog dispărut ulterior din mediul online. Iată postarea lui Prisăcariu și problemele pe care le punctează jurnalistul:

„Tupeu incredibil al Alinei Bica: știa că e monitorizată, dar a luat (zice DNA) o șpagă de 17.500 euro
Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, a minimalizat șpaga primită de Bica de la Horia Simu, via fostul ei consilier (Ionuț Florentin Mihăilescu), catalogînd-o ironic (pe șpagă, nu pe Bica) drept “fabuloasă”. Ok, suma n-o fi mare (deși procurorul care conduce DIICOT – adică structura de parchet antimafie, practic – n-ar trebui să ia nici o măslină, dacă bănuiește că trebuie să încalce legea pentru asta, darmite aproape 20.000 de euro). Dar tupeul Alinei Bica este “fabulos” de gigantic.

Mai ales cînd afli în ce moment a luat Bica banii ăștia. DNA spune (aici) că “La data de 8 noiembrie 2014, inculpata Bica Alina Mihaela în calitate de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a primit, pentru sine, în mod indirect, printr-un intermediar (martor denunţător în cauză), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la inculpatul Pop Şerban“.

Așadar, Bica ar fi luat banii pe 8 noiembrie 2014. Cu numai o săptămînă înainte, însă, pe 30 octombrie 2014, Bica a primit un semnal clar că viața ei este monitorizată profesionist, cel mai probabil de niște servicii. Ce s-a întîmplat pe 30 octombrie 2014? S-a întîmplat că un blog (care a fost online doar cîteva ore) a publicat celebrele fotografii cu Bica și Udrea la Paris (fotografiile, aici). Și dacă nu ai avut de-a face cu structurile statului (acele structuri, desigur) în viața ta, tot te prinzi că filajul a fost executat ca la carte și fotografiile aferente nu sînt nici ele opera vreunui amator. Și chiar dacă nu ai certitudinea că la mijloc ar fi serviciile secrete, tot îți pui întrebarea asta și te ascunzi un pic în beci să cugeți.

Alina Bica, însă, ori nu și-a pus deloc întrebarea asta (dovadă fie de prostie în stadiu terminal, fie de inconștiență abisală), ori a primit asigurări că viața merge înainte ca și cum nimic nu s-ar fi întîmplat (asigurări care, dacă au existat, erau la capitolul farse). Că la scenariul în protejatul ei o va turna cîndva nu s-a gîndit nici o clipă.”

Amintim faptul că fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop au fost arestati preventiv miercuri pentru 30 de zile de către magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *