Skip to content
Politică

Prisăcariu îl pune pe jar pe socrul lui Ponta. Ce îi poate face DNA

" "

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu îl pune pe jar pe Ilie Sârbu, socrul prim-ministrului Victor Ponta. Ce îi poate face DNA fostului senator PSD, proaspăt numit de Parlament vicepreşedinte al Curţii de Conturi.

Într-un material publicat, luni, pe kmkz.ro, ziaristul susţine că DNA poate să îi suspende lui Sârbu postul de la Curtea de Conturi „şi, cu voia judecătorilor, chiar să-l confiște de tot”.

" "

Prisăcariu atrage atenţia că, potrivit legii, Ilie Sârbu, ca membru al Curţii de Conturi, este inamovibil, precum un judecător.

„Vasăzică, ștabul de la Curtea de Conturi e un fel de magistrat, nu poți să-l clintești din post decît dacă dai cu bomba. Dar, sigur, are și obligații de la care nu se poate abate, adică un regim de incompatibilități: nu poate fi activist politic, nu poate face comerț, nu poate deține acțiuni etc. Ați crede, deci, că membrul Curții de Conturi are de tras nenorocirile pe care le poate îndura un magistrat, nu? Sa verificăm. De exemplu, să vedem ce se întîmplă cu un magistrat care este cercetat penal, cum e și cazul lui Ilie Sârbu (care nu e magistrat). Astfel, conform Statutului magistraților (legea 303 din 2004), articolul 60, alineatul 1, litera a: «Magistratul este suspendat din funcție (…) cînd a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva sa»”, comentează omul de presă.

Totuşi, mai arată, Cătălin Prisăcariu, dacă un magistrat poate fi suspendat la simpla începere a acţiunii penale, un membru al Curţii de Conturi poate suferi o astfel de sancţiune numai în cazul trimiterii în judecată.

„Ne consolează, totuși, speranța că DNA îl va trimite în judecată pe Ilie Sârbu cel mult la începutul lui 2016. Iar după cum se știe, în România procesele sînt destul de lungi. Din fericire (meschină, știm, da’ necesară!), membrul Curții de Conturi nu este plătit pe durata suspendării. Hai, DNA, dă-i posibilitatea lu’ tata socru să-și pledeze nevinovăția în fața magistraților! Măcar o face pe banii lui, nu pe ai noștri”, încheie jurnalistul.

2 comentarii la “Prisăcariu îl pune pe jar pe socrul lui Ponta. Ce îi poate face DNA

  1. Mutantul asta ziceti voi ca e jurnalist ? Pai atunci poate ne spune si noua pentru ce si de la cine isi castiga el banii. Si ce fel de bani sunt, functie de sursa…

  2. Individul asta cu fata de sef de post de militie de la Cochirlenii din Vale, n-a auzit de prezumtia de nevinovatie in anul 2016. Ii spune lui Ilie Sirbu ca trebuie sa-si sustina el nevinovatia nu ca justitia trebuie sa-i dovedeasca vinovatia. Ce-i curios este ca pare un om tinar crescut dupa 1989. Ma intreb mereu, pentru ca mai sint si altii ca el, din ce grote au fost scosi si cine i-a educat sa aiba asemenea mod de gindire. Daca era un cotoront dinainte de 1989, nu ma miram:asa fusese educat de partid. Dar astia,frumosi si liberi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *