Skip to content
Politică

Prisacariu, ipoteză ce dinamitează Guvernul: Pop, ȘANTAJ la Tudose cu presupusul PLAGIAT?

revistatango.ro

Jurnalistul Cătălin Prisacariu lansează o ipoteză ce dinamitează Guvernul: îl ȘANTAJEAZĂ Liviu Pop (ministrul Educației) pe premierul Mihai Tudose cu presupusul PLAGIAT al acestuia din propria teză de doctorat?

Într-un articol publicat miercuri pe blog, ziaristul susține că, oricât ar vrea, Tudose nu îl poate da afară pe Pop din Executiv, întrucât acesta ar putea dispune continuarea demersurilor la CNATDCU pentru stabilirea dacă prim-ministrul și-a plagiat sau nu teza de doctorat susținută la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (pe scurt, Academia SRI).

„Pentru ca CNATDCU să dea un verdict în cazul posibilului plagiat al lui Tudose, este nevoie de un punct de vedere de la SRI. Până acum, CNATDCU și ANI a SRI au conlucrat fructuos pentru a amâna verdictul la nesfârșit. Firesc: Dragnea și SRI jucau același joc de susținere a lui Tudose la Palatul Victoria.

Acum, însă, Dragnea și SRI se află pe poziții divergente: Dragnea îl vrea mielușel pe Tudose, SRI îl vrea fiară în fața lui Dragnea. Chestiunea poate fi tranșată de verdictul de plagiat: dacă CNATDCU, adică Pop, adică subordonatul lui Dragnea, decide că Tudose a plagiat, premierul ar trebui să facă un pas în spate. Evident, șeful PSD îl presează pe Pop să tragă sforile pentru acest verdict. La fel de evident, Pop știe că nu e bine să se pună rău cu SRI, căci viața e lungă, complexă și are multe aspecte. Iar unul din cele mai importante aspecte e că Dragnea nu e veșnic la putere”, punctează Prisacariu.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *