Skip to content
Politică

Pro România anunță că parlamentarii săi nu vor fi prezenți la votul pentru învestirea Cabinetului Orban

Senatorul neafiliat Adrian Țuțuianu a afirmat, joi, că parlamentarii Pro România nu vor participa la votul pentru învestirea Guvernului Orban, în plenul reunit de luni al Legislativului, relatează Mediafax.
”Nu se schimbă nimic, noi am spus că nu putem susține un guvern al PNL, pentru că interesele categoriilor de electorat pe care le reprezentăm noi, respectiv PNL, sunt diferite. Nu a reieșit din programul de guvernare prezentat de domnul Orban și nici la audierile miniștrilor, lucruri care sunt extrem de importante pentru noi, cum ar fi rectificarea bugetară, cum ne încadrăm în deficitul bugetar, dacă se va pune în aplicare anul viitor legea pensiilor și legea salarizării, dacă sunt finanțări suficiente pentru proiectele mari de investiții în infrastructură principal, dacă vom reuși să atragem mai mulți bani europeni și putem continuă cu acest șir de reproșuri pe care noi le aducem programului de guvernare și echipei prezentate de Ludovic Orban. Ca urmare, nu vom fi prezenți în Parlament”, a declarat Adrian Țuțuianu, joi, la Antena 3.
Întrebat dacă aleșii Pro România nu vor fi prezenți în sală sau în Parlament, Țuțuianu a răspuns scurt: „Nu vom fi prezenți”. „Vreau să spun că domnul Orban are cel puțin patru provocări extrem de importante pentru următoarea perioadă. Prima provocare este să strângă 233 ca să aibă cvorum. A doua, trebuie să aibă 233 de voturi pentru învestirea guvernului. În al treilea rând, trebuie să își asigure o majoritate care să îi permită trecerea prin Parlament a proiectelor de legi care pun în aplicare programul de guvernare. Și în al patrulea rând are de rezolvat probleme care sunt în contradicție în cadrul coaliției din Parlament care susține acest guvern. În opinia mea luni nu va fi cvorum, ca urmare nu cred că se va putea rezolva problema învestirii guvernului”, a mai comentat Adrian Țuțuianu, potrivit hotnews.ro
Nici parlamentarii PSD nu vor fi prezenți în sală la votul de învestitură al noului Executiv, a anunțat Viorica Dăncilă. Marți și miercuri au avut loc audierile în comisii ale miniștrilor propuși în Guvernul Orban. Florin Cîțu, propus la Finanțe, a primit aviz negativ, Ion Ștefan care este propus ministru al Dezvoltării la fel și Violeta Alexandru, nominalizată la Ministerul Muncii.
Votul pentru învestirea noului Executiv va avea loc în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, începând cu ora 14.00. Pentru a primi votul de încredere al Legislativului sunt necesare 233 de voturi „pentru”.

" "
" "

1 comentariu la “Pro România anunță că parlamentarii săi nu vor fi prezenți la votul pentru învestirea Cabinetului Orban

 1. Nu ştiu cum staţi voi cu logica dar eu am obiceiul prost să observ erorile de logică şi vă jur că nu e vina mea şi celor care nu stau bine cu logica şi dau din greşeli în erori.
  Păi cum mai Ţuţuianu că parcă spuneaţi că vreţi anticipate iar dacă nu vreţi cvorum cum vreţi să ajungeţi acolo că începe lumea atuncea să îşi pună întrebarea dacă nu aţi votat moţiunea în înţelegere cu PSD ca să poată fugi de la guvernare PSD şi să nu pară că ei au vrut ACEST LUCRU dar după moţiune să rămână totuşi la guvernare?
  Deci să înţelegem că moţiunea a trecut pentru că a vrut PSD dar acuma nu trece un guvern pentru că nu vrea PSD iar păcăliciul din poveste e PRO-Romania, bine că a aflat şi electoratul vostru că sigur nu va votat ca să îi daţi pe mâna celor de la PSD.
  E bine că vă destituiţi fiincă măcar PSD-iştii ăia la primul mandat care îşi făceau speranţe că va trece guvernul acuma ştiu că nu se va putea face decât cu ajutorul lor şi ar fi bine să o facă acuma că dacă nu va fi cvorum opoziţia îşi va da jos câte guverne vor fi nevoie chiar dacă voi veţi vrea cvorum după aceea că nu pot să o ia în gură de la voi constant fiindcă chiar va arăta de fraieri iar electoratul taxează fraierii şi se va merge pe anticipate.
  Mai ăştia de la PRO-Romania fără să ştiţi chiar voi veţi face să se ajungă la anticipate (şi odată pornită povestea nu va mai putea fi oprită) iar când se va ajunge acolo toţi vor şti începând cu electoratul vostru şi terminând cu PSD-iştii mai naivi care încă nu s-au prins că nu sunteţi decât PSD sub acoperire ca să adunaţi fraierii care sunt deranjaţi de PSD ca apoi să îi daţi înapoi pe mâna PSD.
  Deci ne explicaţi şi nouă cum vrea Ponta la anticipate dacă nu merge să facă cvorum ca să POATĂ SĂ CADĂ ACEL GUVERN DACĂ NU ARE POSIBILITATEA SĂ TRECĂ CA APOI SĂ AJUNGI SĂ FACI CVORUM LA AL DOILEA GUVERN SĂ CADĂ ŞI AL DOILEA GUVERN?

  PS: mai avem una logică pentru voi ca să vedem dacă pe asta o înţelegeţi: „deci au participat în comisiile de audiere a miniştrilor propuşi de PNL pentru ca să ajute PSD să îşi facă jocul murdar şi să aivă majoritate dar nu vor merge să facă cvorum cum desigur face şi PSD”……ce vă spune acest lucru?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *