Skip to content
Politică

Pro România, încotro? Daniel Constantin, DEZVĂLUIRI de culise EXCLUSIV

aktual24.ro
" "

Fondatorul Partidului ”Pro România”, fostul vicepremier Daniel Constantin, într-o declarație exclusivă pentru PSNEWS.RO, a vorbit despre următorii pași pe care are de gând să-i facă formațiunea politică.

Astfel, fostul vicepremier ne-a dezvăluit că PRO România beneficiază de o bază de date „în care s-au înscris deja câteva mii de oameni, până în acest moment”.

" "
" "

”Avem o bază de date în care s-au înscris deja câteva mii de oameni până în acest moment pentru că nici nu am popularizat-o foarte puternic. O să facem un eveniment în perioada următoare. Săptămâna viitoare avem o întâlnire regională la Galați, în care o să vină și Victor Ponta și toată lumea. Pregătim un material cu care să ieșim, de reformă a statului în domeniile importante, așa cum privim noi”, a declarat acesta pentru PSNEWS.RO

Chestionat în legătură cu modul prin care noua formațiune politică va alege să combată măsurile controversate ale guvernului condus de Mihai Tudose, fondatorul ”Pro România” a precizat că nul partid va veni ”nu numai cu critici la ceea ce au făcut ci și cu soluții reparatorii pe termen scurt”.

 ”Ce vrem să facem noi în perioada următoare este să venim nu numai cu critici la ceea ce au făcut ci și cu soluții reparatorii pe termen scurt și constructive pentru a avea o politică fiscală bună și pentru a asigura o creștere economică sustenabilă pentru țara noastră. Știți foarte bine, noi inițial nu ne-am poziționat ca un partid de opoziție, am plecat pentru că am fost nemulțumiți de doi oameni și de politica pe care ei o propagă asupra ALDE și PSD și am spus că în continuare vom susține Guvernul dacă sunt măsuri constructive. Am susținut o bună perioadă de timp guvernul Grindeanu, chiar și guvernul Tudose. Nu am votat alături de opoziție anumite moțiuni simple pe care le-au depus, dar este evident că în momentul de față nu mai poți să susții o politică haotică ce numai are nimic în comun cu ceea ce am discutat împreună în decembrie”, a continuat Daniel Constantin.

Mai mult, fostul vicepremier a adus critici dure la adresa măsurilor intreprinse în ultima perioadă de către guvernanți, pe care le cataloghează ca fiind de o ”gravitate atât de ridicată”.

”Categoric ceea ce se întâmplă nu este benefic și nu o spunem numai noi, o spun toți specialiștii. Eu cred că orice om politic trebuie să se consulte atunci când propune o măsură. Eu aș concluziona ceea ce se întâmplă zilele acestea: practic dăm peste cap totul, facem o ”Revoluție fiscală” pentru a nu se întâmpla ceva semnificativ, pentru o creștere de 2-3% care va avea loc pe net (n.r. salariu) în doar câteva domenii. Practic dăm peste cap totul, și trecerea contribuțiilor, și reducerea impozitului de la 16% la 13%, și reducerea cu două puncte procentuale a contribuțiilor, toate aceste lucruri le facem în momentul de față, creăm un haos, pentru a nu admite domnul Dragnea că nu sunt bani pentru creșterea salariilor. Cred că era mai corect față de români să vină să spună: Domnule, nu am înregistrat veniturile pe care noi le-am prognozat odată cu aplicarea programului de guvernare, ca atare nu putem să creștem cu cât am promis, o să creștem cu 3%, cu 5%. Cred că oamenii apreciau mai mult dacă se întâmpla asta. Sigur că rămânea dezamăgirea faptului că programul de guvernare a eșuat, dar cred că apreciau mai mult. Așa am bulversat și n-am văzut până în acest moment o categorie mulțumită. E o iresponsabilitate pe care văd că Dragnea, din ambițiile personale de a aplica programul de guvernare, a transferat -o și Guvernului, și lui Mihai Tudose. Nu mă așteptam ca Mihai Tudose să își asume lucruri de o gravitate atât de ridicată, a mai adăugat acesta.

Nu în ultimul rând, pus în fața unei posibile coaliții PRO România-PNL, pentru a combate măsurile controversate ale Guvernului Todose, Daniel Constantin a susținut că:

”Nu ne-am pus această problemă ci avem câteva decizii pe care le-am luat, și anume:

-participăm singuri în alegerile din 2019;

-o colaborare cu alte partide , în momentul de fașă nu s-a pus problema, poate pe chestiuni punctuale”, ne-a declarat acesta.

" "

1 comentariu la “Pro România, încotro? Daniel Constantin, DEZVĂLUIRI de culise EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *