Skip to content
Puterea Știrilor Video

PRO România susține un nou Guvern Orban, cu o singură CONDIȚIE. Ponta, ofertă SURPRIZĂ pentru liberali

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Victor Ponta, președintele PRO România și candidat la Camera Deputaților, le face o ofertă publică liberalilor: PRO România este dispusă să vină cu voturile pentru învestirea noului Guvern Orban, dacă PNL renunță la cooptarea UDMR la guvernare.

„Vă dau eu voturile mele ca să îi puneți la locul lor pe cei de la UDMR”, spune Victor Ponta. Ex-premierul a precizat că nu își dorește să facă parte din cabinetul guvernamental, ci doar le face „o ofertă pe termen limitat” celor de la PNL.

„Dacă o să depindă noul Guvern de voturile UDMR, îl votez eu. Luați voturile noastre ca să nu depindeți de UDMR. Când depinzi de cei de la UDMR, își iau nasul la purtare și cer dincolo de ceea ce ar fi normal să ceară. Fac o ofertă publică: dacă depindeți de UDMR, vă dau eu voturile mele ca să îi puneți la locul lor.

De data asta, poate mai stau (n.r – cei de la UDMR) lângă mine acolo. Eu nu vreau să pun miniștri, nici vorbă de așa ceva. Dacă liberalii depind de voturile celor de la UDMR, le găsesc la mine. Doar o dată. Nu e o ofertă pe termen nelimitat”, a declarat Victor Ponta, la Puterea Știrilor.

Amintim că PS News a scris în urmă cu o zi că Partidul Național Liberal (PNL) se pregătește de guvernare alături de cei de la USRPLUS, după discuțiile avute marți seară, la Vila Lac, cu președintele Klaus Iohannis.

Mulți liberali, însă preferă mai degrabă un guvern monocolor, format doar din miniştri liberali, susţinut în Parlament de o majoritate din care să mai facă parte PMP, UDMR şi cei 17 deputaţi ai minorităţilor naţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *