Skip to content
Politică

PRO TV ar putea prinde din nou aripi. Investiție majoră a americanilor la postul TV

PRO TV ar putea prinde din nou aripi. Investiție majoră a americanilor la postul TV

După ce au vândut studiourile, posturile de radio şi casa de discuri ale MediaPro, americanii fac o investiție de 15 milioane de euro la PRO.

CME Media Enterprises, parte a grupului american Time Warner, a majorat capitalul PRO TV cu 66 de milioane de lei (14,9 milioane de euro), la 384 de milioane de lei, potrivit unei hotărâri a adunării asociaţilor PRO TV publicată în Monitorul Oficial.

Operaţiunea a fost derulată prin emiterea de 6,6 milioane de acţiuni noi, cu valoarea nominală de 10 lei pe acţiune, subscrise integral de CME Media Enterprises BV.

Luni, CME a vândut Studiourile MediaPro din Buftea unui grup de investitori, printre care şi regizorul milionar Bobby Păunescu, proprietarul B1 TV, şi oameni de afaceri din industria producţiei de film din SUA şi România.

Tot în 2015, casa de discuri MediaPro Music a fost cumpărată de la CME de Universal Music Group, iar RCS & RDS a preluat toate licenţele radio deţinute de CME în România, inclusiv Pro FM şi Info Pro.

Valoare celor trei tranzacţii – Studiourile MediaPro, posturile de radio şi MediaPro Music – nu a fost făcută publică, informează economica.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *