Skip to content
Politică

Proaspata laureata a premiului Nobel, amenintata cu moartea de talibani

" "

O puternica factiune desprinsa din gruparea Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) a amenintat-o pe proaspata laureata a premiului Nobel pentru Pace, Malala Yousafzai, cu „cutite ascutite si stralucitoare”.

Factiunea Jamaat ul Ahrar, desprinsa in august din TTP, cunoscuta si sub denumirea generica de Talibanii pakistenezi, a postat vineri seara pe Twitter o reactie la decizia Comitetului Nobel norvegian, relateaza DPA.

" "

„Personaje ca Malala ar trebui sa stie ca nu suntem descurajati de propaganda necredinciosilor. Am pregatit cutite ascutite si stralucitoare pentru dusmanul Islamului”, a postat pe Twitter purtatorul de cuvant Ehsanullah Ehsan.

„Malala vorbeste atat de mult despre arme si conflicte armate. Nu stie ea ca fondatorul recentului ei premiu Nobel a fost inventatorul dinamitei?”, s-a intrebat el.

Adolescenta de 17 ani a supravietuit unei rani prin impuscare la cap in 2012, dupa ce a fost vizata de un atac al talibanilor.

Gruparea principala TTP, o organizatie umbrela care reuneste o duzina de grupuri mai mici, nu a comentat asupra distinctiei acordate Malalei.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *