Probe subțiri depuse la dosar de Simona Halep. Cum se apără compania canadiană care a furnizat suplimentul „contaminat”

Sursă foto: Freepik

După audierile de la TAS din cazul de dopaj, Simona Halep a dat în judecată la Tribunalul din New York, compania Quantum Nutrition, care a produs suplimentul indicat drept contaminat cu Roxadustat de reprezentanții româncei. În proces, sportiva noastră cere despăgubiri de 10 milioane de dolari.

Simona Halep încearcă să obțină despăgubiri de la firma de suplimente Quantum Nutrition, pe care a arătat-o drept principala responsabilă pentru scandalul de dopaj în care a primit patru ani de suspendare din partea ITIA. La fel ca la TAS și la Sport Resolutions, apărarea româncei merge cu același scenariu, potrivit căruia suplimentul nutritiv furnizat de compania canadiană a fost contaminat cu Roxadustat.

Tribunalul newyorkez va avea de ales între varianta susținută de profesorul Alvarez, care a descoperit substanța interzisă în suplimentul nutritiv și cea a laboratorul acreditat WADA, care a nu a identificat-o. Rămâne de văzut ce declarație va avea mai multă greutate în fața judecătorilor, pentru mulți fiind evident care o să conteze.

Quantum Nutrition se apără cu rezultatele de la WADA

Firma de suplimente Quantum Nutrition, deținută frații John și Konstantinou Koveos, se apără după ce a fost acționată în judecată de Simona Halep, invocând testele efectuate de laboratorul din Montreal acreditat de Agenția Mondială Anti-Doping (WADA), se arată în dosarul de la Tribunalul Manhattan, conform ProSport.

Experții laboratorului WADA au testat lotul de suplimente pe care Halep le-a comandat la recomandarea lui Patrick Mouratoglou și nu au găsit urme de Roxadustat, contrazicându-l pe expertul angajat de Simona Halep, doctorul Jean-Claude Alvarez. Compania de suplimente nu vrea să-i dea niciun cent Simonei Halep!

Argumentul prezentat în instanță este extrem de greu de combătut de sportivă: „Laboratorul WADA a concluzionat acest lucru: că suplimentul nu a fost contaminat cu Roxadustat”.

Ar fi trebui să ia mii de pastile

În proces va atârna mult, la fel ca la TAS și la Sport Resolutions, faptul că dr. Daniel Eichner, expertul angajat de ITIA, nu a admis niciun moment că suplimentul Keto MCT ar fi putut fi contaminat cu Roxadustat. Acesta a acceptat ipotetic că suplimentele ar fi fost contaminate, dar a demonstrat că Simona ar fi trebuit să consume doze impresionante pentru a ajunge la concentrația găsit[ în sângele ei la controlul antidoping, de ordinul a mii de pastile, ceea ce ar fi fost imposibil.

4 ani de suspendare a primit Simona Halep la Sport Resolutions. Românca ar putea reveni pe teren în octombrie 2026.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: