Skip to content
Sănătate Sport

Probioticele, efecte demonstrate asupra unui organ vital

Bio-Kult.ro

Probioticele sunt microorganisme vii, care conferă un beneficiu sănătății organismului gazdă, potrivit Asociației Științifice Internaționale pentru Probiotice și Prebiotice (ISAPP).

Rolul lor este foarte important. În primul rând creează un filtru intestinal protector împotriva microbilor,  pot lupta împotriva infecțiilor sau previn dezechilibrele care generează infecții vaginale și urinare. În plus, potrivit Secom, probioticele sunt implicate în sinteza de vitamine B1, B2, B6, B12, acid folic și biotina și ajuta organismul sa se detoxifice de substanțe nocive precum amoniacul, colesterolul sau excesul de hormoni.

Printre factorii perturbatori ai florei benefice se numara: antibioticele, corticosteroizii, pilulele anticonceptionale, ibuprofenul, aspirina si unele alimente (zaharul rafinat, grasimile hidrogenate)

Un studiu realizat de Emory University din Georgia, publicat de mereusanatosi.ro susține că probioticele ar putea avea beneficii pentru organism, nu doar atunci când vine vorba despre sănătatea intestinală, ci și în ceea ce privește sănătatea ficatului.

În cadrul cercetării, oamenii de știință au analizat probioticul Lactobacillus rhamnosus GG, cunoscut sub numele de LGG, o specie comună de bacterii prezentă în majoritatea probioticelor disponibile pe piață la momentul actual. Aceștia au demarat un experiment de laborator, realizat pe șoareci, carora li s-a administrat LGG timp de două săptămâni.

Citeste mai mult AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *