Skip to content
Politică

Problema amnistiilor şi a graţierilor. Năstase o face de râs pe Prună, arătându-i că nu a citit Constituţia

Problema amnistiilor şi a graţierilor. Fostul premier Adrian Năstase o face de râs pe Raluca Prună (actualul ministru al Justiţiei), arătându-i că nu a citit Constituţia.

Într-un articol publicat, luni, pe blog (şi intitulat „Despre grațieri şi condițiile din închisori”), Adrian Năstase aminteşte o declaraţie făcută, în urmă cu patru zile, de către Raluca Prună: „Nu este pentru mine o prioritate să dau o grațiere şi amnistie”.

„Ministrul justitiei nu știe, probabil, ca gratierile colective si amnistia le «da», conform Constituției, Parlamentul, in timp ce gratierile individuale le «da» președintele. Așadar, ministrul justitiei nu «da» nimic in aceasta materie; poate eventual sa propună guvernului o anumită politica penală referitoare la aceste chestiuni, ceea ce nu face”, atrage atenţia Năstase.

În continuare, ex-premierul tratează problema condiţiilor inumane cu care se confruntă deţinuţii din România, arătând că „schimbarea condițiilor in închisori nu se poate realiza decât gradual, pe termen lung, necesitând fonduri importante”.

„Este insa, tot atât de adevărat ca sitauatia actuala din închisori este dramatica, inumana in unele cazuri. Aceasta problema a devenit o problema europeană, prin deciziile repetate luate de CEDO. Rezultatul final ar putea fi plata a 80 milioane de euro penalități pentru condițiile actuale din închisori. In aceste condiții, in opinia mea, Parlamentul, eventual la inițiativa guvernului, ar putea sa aprobe o lege de grațiere colectivă, pentru doua ratiuni principale – reducerea supraaglomerarii din închisori si reducerea expunerii la «contaminare» a infractorilor primari cu recidiviști si cu infractori «moderni», «treinuiti» in străinătate”, continuă Năstase.

Citiţi AICI întregul material semnat de Adrian Năstase.

1 comentariu la “Problema amnistiilor şi a graţierilor. Năstase o face de râs pe Prună, arătându-i că nu a citit Constituţia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *