Skip to content
Politică Video

Problema gravă a netransparenței bugetului Sectorului 5. Raețchi: Am aflat pe surse… EXCLUSIV (VIDEO)

" "

Invitatul interviurilor PSnews din această săptămână este candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, Ovidiu Raețchi.

În cadrul interviului, Ovidiu Raețchi a vorbit despre bugetul sectorului 5 și problemele grave privind lipsa de transparență din primărie, spunând chiar și la ce cifră s-ar ridica acest buget, din informații aflate pe surse.

" "
" "

De asemenea, deputatul PNL a vorbit și despre cum funcționează comisia de fond funciar la Primăria Sectorului 5.

(25:02 – 28:07)

Dan Bucura: M-ați provocat. Care este bugetul Sectorului 5?

Ovidiu Raețchi: Să știți că… dacă nu l-aș ști aș avea o explicație foarte simplă, se luptă lumea de ani de zile să devină public bugetul Sectorului 5 să fie pus pe internet. M-am luptat și eu o vreme și am aflat că e undeva .. îl estimez undeva la 150 – 180 de milioane de euro. Dar o informație oficială, parafată, ștampilată, nu există. Trebuie să ajungi în Primărie ca să ști ce au făcut oamenii ăia 15 ani acolo și au ascuns foarte bine în statistici.

Dan Bucura: Și l-ați aflat din Primărie răspunsul acesta…

Ovidiu Raețchi: L-am aflat… cred că da – pe surse de la niște consilieri din Primărie…

Dan Bucura: Că altfel, informația publică, foarte bine ați spus, nu există nicăieri.

Ovidiu Raețchi: Exact. Și prin niște deducții care țin și de bugetul altor sectoare, – prin comparație cu ce-i la 4, cu ce-i la 6 – am putut să deduc că e pe undeva în zona asta, și tot pe surse am aflat că acest buget de 150 de milioane de euro anual i-a amanetat pentru următorii doi ani integral, pentru un credit făcut la BCR cred, pentru niște străzi care au fost mai scumpe, au mai crescut prețurile de la o zi la alta… și atunci în momentul în care ai să începi, pe lângă faptul că tu nu știi bugetul, o să vină și domnii de la bancă să-ți spună – da, bugetul tău e ăsta dar vezi că trebuie să mi-l dai mie în următorii câțiva ani.

Dan Bucura: Dacă tot ați intrat și aveți surse în Primărie, poate ne spuneți și nouă cum e cu subcomisia de fond funciar, cum funcționează ea la Sectorul 5.

Ovidiu Raețchi: N-am surse atât de bune în Primărie. Am o grămadă de plângeri că tot ce înseamnă autorizație, tot ce retrocedări, tot ce înseamnă deschiderea cetățenilor de a construi se blochează pe o birocrație nefuncțională, coruptă, care de fapt nici nu vrea să răspundă la sesizări. Am făcut eu însumi sesizări pentru 2 cazuri – un caz în care un cetățean avea drepturi asupra unui spațiu, vroia să construiască, numai că I s-a spus că spațiul acela reprezintă nu știu ce obiectiv strategic, zonă verde protejată, deși peste tot în jur erau case. N-a avut voie. Ulterior am aflat, tot pe surse, că de fapt erau niște intenții de investiții ale fostului primar acolo. Nu mi-a răspuns însă nimeni oficial. Mă lupt, de asemenea, de trei luni să înțeleg și eu de ce o construcție care se face acum pe strada Sabinelor, care are autorizație pentru 5 etaje are de fapt 7 etaje și o mansardă, dar din nou nu îmi răspunde nimeni de la Primăria Sectorului 5.

Dan Bucura: Probabil vor veni inspectorii și vor da niște amenzi groase acolo.

Ovidiu Raețchi: Au venit inspectorii și l-au amenințat cu amendă pe cel care a făcut plângerea – că n-are nu știu ce plasă despărțitoare față de construcție.

" "

1 comentariu la “Problema gravă a netransparenței bugetului Sectorului 5. Raețchi: Am aflat pe surse… EXCLUSIV (VIDEO)

  1. Cum poti sa spui mai penibilule ca nu stii care este Bugetul Primariei ??? De la ce partid candidezi tu, ma ? De la PNL, cumva ? Pai si nu aveti consilieri locali in partidul ala la fel de penibil ca si tine ? Du-te tu frumos la aia, colegii tai de partid, si cere-le bugetul, ca a fost in materialele de la sedinta Consiliului Local in care acesta s-a supus votului ! Cum sa spui asa ceva ??? Mai bine recunosteai direct ca nu te-a interesat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *