Skip to content
Politică

Problema rujeolei: sute de cazuri și o declarație vehementă a unui guvernant

radiocraiova.ro

Persistă problema rujeolei: citiți mai jos despre sute astfel de cazuri și despre o declarație vehementă făcută de către un oficial din Guvernul României.

Astfel, 703 cazuri de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână la nivel naţional astfel că, de la debutul epidemiei şi până în 14 aprilie, s-au înregistrat 4.793 de cazuri şi 21 de decese, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Creşterea numărului de cazuri este consecinţa nevaccinării, a explicat pentru News.ro Alexandru Rafila, consilier personal al ministrului Sănătăţii, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 14 aprilie este 4.793, în 38 de judeţe, conform CNSCBT. Din totalul celor 4.793 de cazuri, 4.608 sunt la persoane total nevaccinate, iar, din cei 4.608, 3.802 sunt copii.

„Această creştere bruscă arată că situaţia nu este sub control, de aceea medicii şi autorităţile sanitare locale trebuie să intensifice eforturile pentru vaccinarea copiilor sau reluarea imunizării în cazul celor care nu au schema completă de vaccin. Epidemia de rujeolă din România este consecinţa vizibilă a scăderii succesive a ratei vaccinării. Această epidemie trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea: medici, autorităţi, părinţi”, a spus prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi membru în Comitetul Permanent al Biroului Regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa.viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *