PSnews

Ultima Oră

Problema SIPA. Ioan Mircea Pașcu îi desființează pe Băsescu, Macovei și Danileț

rfi.ro

Problema arhivei SIPA continuă să agite apele. Eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pașcu (vicepreședinte al Parlamentului European) îi desființează pe Traian Băsescu, Monica Macovei și Cristi Danileț.

Într-un status postat marți pe Facebook, fostul ministru al Apărării din guvernul Adrian Năstase îl învinovățește pe ex-președintele României că încearcă să facă o diversiune, mutând accentul scandalului asupra ministrului Justiției care a înființat SIPA în 1991 (l-am numit pe Mircea Ionescu-Quintus), în condițiile în care alt ministru de resort, Monica Macovei, a avut o responsabilitate mult mai mare în istoria arhivei serviciului secret. Nici judecătorul Cristi Danileț nu scapă de criticile lui Ioan Mircea Pașcu, eurodeputatul acuzându-l tot de o diversiune.

„Era inevitabil sa nu se ajungă si la subiectul „arhivei SIPA”, căci, dacă ce a spus Andronic este adevărat – iar Andronic nu a făcut altceva decât sa pună cap la cap informații publice de mai multă vreme – atunci se va putea prezenta baza sistemului de control ocult al lui Basescu asupra justiției. La fel ca si numirile de procurori si judecători, si arhiva aceasta (sau părți din ea, cum spune Andronic) este tot un cadou făcut lui Basescu de Monica Macovei!

Interesant ca, in reacția lui, Basescu încearcă diversiunea de a muta scandalul spre dl Quintus, cel in timpul căruia a luat ființa SIPA, impaunandu-se cu desființarea lui, care ar fi putut foarte bine fi o sugestie venită „pe aripile vântului” (cel mai vizionat film american din toate timpurile) si nu decizia lui si a lui Macovei!? Adică, e cineva atât de naiv încât sa creadă ca Macovei si Basescu, indignati de „performanța” SIPA atinsa pe vremea dnei Stanoiu, il desființează dintr-un puseu „democratic”? Sa fim serioși! Mai degrabă, neavând încotro, par sa se fi multumit si cu utilizarea „politica” a arhivei …

Interesant ca, la rândul sau, judecătorul Danileț – știți care, prietenul Cameliei Bogdan – încearcă si el o diversiune, fiind pion principal in toată tărășenia cu arhiva SIPA: spune ca ar fi hilar sa existe in 2017 magistrați șantajați pe caza unor date din 2001-2004, ale unui serviciu desființat!? Domnu’ Danilet, nu așa se pune problema: de ce sa nu ne întrebam ce s-a întâmplat in Justitie cu magistrați care au fost activi in timpul mandatelor lui Basescu, când datele din arhiva erau „utile”? Iar răspunsul nu ar mai fi hilar deloc, Don Danilet!” a scris Pașcu pe Facebook.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi