Skip to content
Politică

Problema taximetriei din București. Bușoi pregătește lovitura de grație pentru Firea

psnews.ro

Continuă disputa din jurul problemei legate de taximetria din Capitală. Președintele PNL București, Cristian Bușoi, pregătește lovitura de grație pentru primarul general Gabriela Firea (PSD).

Într-un comunicat trimis marți PSnews.ro, europarlamentarul liberal reclamă că edilul social-democrat „ocrotește un sistem de interese care miroase urât și întreține mizeria în taxiul din București”, în contextul în care în oraș circulă „sute de taxiuri fără autorizație”.

Mai mult: PNL-istul susține că este dispus să vină cu fotografii înfățișând peste 200 de taxiuri cu autorizații expirate, Bușoi acuzând-o pe Firea că are cunoștință despre gravele nereguli din taximetria bucureșteană, dar PSD-ista alege să închidă ochii.

Iată precizările integrale ale eurodeputatului Cristian Bușoi:

„În acest moment, în București circulă sute de taximetre cu autorizații de taxi nevalide, situație bine cunoscută de dna primar Firea; iar faptul că aceste mașini sunt pe stradă și activează în transportul taxi reprezintă o încălcare a legii taximetriei 38/2003. Pentru a nu exista dubii, am primit si pot prezenta public – și pe această cale va afla și dna Firea – fotografii a peste 200 de mașini care prestează ilegal serviciul de taxi și care se află pe lista primăriei cu autorizații expirate.

Pentru toate aceste mașini există sesizări către Poliția Locală din cadrul Primarie București și către dna Primar General, sesizări la care doamna primar Firea nu a găsit de cuviință să ofere nicio lămurire.

Din pacate, primăria nu a luat nicio masură în condițiile în care consecința legală, firească ar fi retragerea autorizației pentru dispeceratele sub sigla cărora funcționează taxiurile cu autorizații nevalide.

Reacția dnei primar la această situație este amenințarea cu interzicerea car-sharingului.

Motivația simplă pentru care dna Firea se face că plouă când vine vorba despre lămurirea neregulilor din sistemul de taxi din Capitală este că dna primar are cunoștință de aceste nereguli și de sistemul care le generează.

Faptul că primăria nu ia nicio măsură înseamnă că primăria încurajează un sistem de interese care miroase urât și care întreține mizeria în transportul de taxi din București, un sistem care deopotrivă îi afectează pe taximetriști și pe cetățenii Capitalei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *