Skip to content
Societate

Probleme de alimentare cu energie fără precedent în ultimii 30 de ani: Județele din nord-vestul țării au rămas fără curent electric

facebook transelectrica

O problemă de sistem a provocat, vineri după- masă, mari probleme de alimentare cu energie în județele din nord-vestul țării.

Reprezentanții Transelectrica au spus pentru HotNews.ro că au fost probleme pe interconexiunea cu sistemul european. În acest moment se lucrează la sincronizarea sistemelor. Sunt afectate cel puțin șase județe, fiind o problemă de alimentare cu energie fără precedent în ultimii 30 de ani.

România se interconectează cu Europa prin Ungaria.

Județele afectate sunt Alba, Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj și Sibiu.

În Bistrița, oamenii spun că parcă ar fi un joc de lumini. Becurile se stingeau și aprindeau. Electronicele si electrocasnicele se opreau și reporneau. Speriați, bistrițenii au deconectat aparatele din prize.

Este o criza imensa în rețeaua de energie electrică.

Avaria la rețeaua de alimentare cu energie electrică a creat haos la Cluj-Napoca. Semafoarele au fost nefuncționale în mai multe colțuri ale orașului, barierele de la parcări au rămas blocate, la fel și lifturile.

Întreruperile de curent au afectat industria, dar și populația. Azomureș a raportat că avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă.

Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță. În zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun-roșcat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațiile de producere a acidului azotic. Nu există pericol pentru angajați, mai spune Azomureș.

Site-ul Transelectrica funcționează cu mare dificultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *