Skip to content
Politică

Probleme de calitate la unele modele iPhone X şi de MacBook Pro

The Verge

Apple a descoperit probeme de calitate la unele modele de iPhone X şi de MacBook Pro şi a anunţat vineri că acestea vor fi remediate gratuit, transmite Reuters.

În ultimul an, compania a înregistrat o serie de probleme de calitate, chiar dacă a majorat preţurile pentru majoritatea laptopurilor, tabletelor şi telefoanelor. Cele mai scumpe telefoane costă până la 1.449 de dolari, iar cel mai bun iPad până la 1.899 de dolari, conform News.ro.

Apple a anunţat că ecranele modelului iPhone X, lansat în 2017 şi al cărui preţ porneşte de la 999 de dolari, au probleme cu funcţia tactilă din cauza unei componente defecte, care va fi înlocuită gratuit.

Compania a precizat că sunt afectate doar primele iPhone X, care au fost urmate în această toamnă de iPhone XS şi XR.

Ecranele de pe telefoanele afectate ar putea să nu răspundă corect la atingere sau ar putea reacţiona fără să fie atinse, a precizat Apple.

Pentru computerele MacBook Pro de 13 inci, problema depistată poate duce la pierderea de date şi la defectarea discului de stocare. Apple va acorda servicii de service pentru driverele afectate.

Numai un număr limitat de drivere de 128GB şi 256GB, care au intrat în componenţa computerelor MacBook Pro vândute în perioada iunie 2017-iunie 2018, au fost afectate, a explicat Apple pe site-ul său.

Anul trecut, Apple a început un amplu program de înlocuire a bateriilor, după ce a recunoscut că un update software încetineşte funcţionarea unor modele de iPhone cu baterii mai vechi. Acest caz a determinat congresmenii să investigheze compania.

În luna iunie, Apple a anunţat că va înlocui gratuit tastaturile unor modele MacBook and MacBook Pro. Aceste tastaturi, introduse pe laptop-uri începând din 2015, au provocat plângeri pe reţelele de socializare din cauza zgomotului produs în timpul utilizării, dar şi a problemelor funcţionale. Apple a schimbat în acest an designul tastaturilor, introducând sub taste un strat de silicon.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *