Skip to content
Politică

Probleme de comunicare la Ministerul Sănătății, după tragedia de la Victor Babeș. Marea enigmă, încă neelucidată

Facebook/Ministerul Sanatatii
" "

O nouă tragedie a lovit din plin luni seară sistemul medical românesc. Trei bolnavi de COVID internați în unitatea mobilă de terapie intensivă au murit la Spitalul Victor Babeș, iar cauzele exacte ale tragicului eveniment nu se cunosc la această oră.

Luni seară, la ora 23:00, chiar în momentul în care premierul Florin Cîțu alături de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, prezentau filmul complet al tragediei, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut și el o postare pe pagina sa de Facebook. Acesta spunea că a aflat încă de la ora 18.30 despre tragedia de la Victor Babeș: „Azi în jurul orei 18:30 am aflat despre problemele de la spitalul Victor Babeș. Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienții COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din București. Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii și conducerea spitalului. Cinci dintre ei au fost trasferați în siguranță. Trei dintre ei, din păcate, nu au putut fi salvați”, a scris ministrul pe Facebook.

" "
" "

Probleme de comunicare la Ministerul Sănătății

Voit sau nu, așa cum se poate observa pe pagina de Facebook a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu a ales să comunice în același timp cu premierul despre situația de la Victor Babeș. Ministrul pe Facebook, iar premierul într-o conferință de presă.

DETALII AICI: Ministrul Sănătății, un nou gest sfidător la adresa lui Cîțu: a postat pe Facebook despre tragedia de la Victor Babeș, chiar în timp ce premierul dădea declarații

Nu este, însă, prima situație de acest fel pe care o întâlnim în Guvernul Cîțu. Ne amintim că Florin Cîţu şi Vlad Voiculescu au avut duminică, conferinţe la ora 16.00 și cele două declarații de presă s-au suprapus.

Probleme de comunicare, însă, se pare că există inclusiv în Ministerul Sănătății. Secretarul de stat Andreea Moldovan nu a putut oferi informații noi în această dimineață cu privire la motivul care a dus la blocarea ventilatoarelor din secția mobilă ATI din curtea Spitalului Victor Babeș, însă a ținut să precizeze că Vlad Voiculescu a ajuns „printre primii” la spital, luni seara, de la 17.00. Declarația secratarului de stat vine să îl contrazică chiar pe Vlad Voiculescu. Ministrul precizând, așa cum am scris mai sus, că a aflat încă de la ora 18.30 despre tragedia de la Victor Babeș. Așadar, ora la care Ministerul Sănătății a aflat rămâne o enigmă.

Potrivit informațiilor obținute de PS News, se pare că incidentul a fost raportat la DSU la ora 16.46. Nu s-a sunat la 112 și nici poliția nu a fost chemată oficial. De precizat că înainte de a ajunge la fața locului, prin spital au trecut ministrul Sănătății, dar și șeful DSU, iar în tot acest timp s-au căutat locuri pentru cei cinci pacienți care au supraviețuit.

Dincolo de faptul că există în mod clar probleme de comunicare în Ministerul Sănătății sau între minister și Guvern, bâlbâielile venite din partea autorităților în astfel de momente, din păcate,  știrbesc și mai mult încrederea românilor în autorități. Potrivit unui sondaj IMAS realizat la începutul lunii februarie, ​60% dintre români au puțină și foarte puțină încredere în spitalele de stat din țara noastră și doar 38% au încredere în modul în care lucrează acestea. Iar aceste cifre ar trebui să le dea de gândit guvernanților.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *