Skip to content
Politică

Probleme în coaliția PSD-ALDE? Norica Nicolai spulberă misterul: Este firesc să existe opinii diferite! EXCLUSIV

http://inquamphotos.com/

Tudorel Toader a anunţat, luni, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef la Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). De asemena, acesta a mai precizat faptul că, în caz de refuz din partea președintelui, legea nu îl obligă să înainteze o altă propunere pentru funcţia de procuror-şef al DNA.

DETALII AICI: Toader are de gând să insiste cu numirea Adinei Florea: Nu sunt obligat să fac alta dacă e refuzată prima

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura marți cu europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, pentru a comenta această decizie. Concret: în opinia sa, decizia ministrului justiției este una cât se poate de corectă și firească.

Ministrul Toader a realizat un interviu corect în raport cu standardele impuse de Comisia Europeană pentru selecția magistraților, pentru selecția procurorilor. Cred că decizia este una corectă, având în vedere faptul că avizul consultativ al secției de procurori nu prezintă elemente de natură să ducă la concluzia că doamna Florea este incapabilă să ocupe acest post. Sunt mai degrabă elemente care nu au niciun fel de relevanță cu privire la capacitatea și profesionalismul domniei sale. Decizia lui Tudorel Toader este una corectă și firească.”, a declarat europarlamentarul.

Privitor la declarațiile din seara precedentă, de unde a reieșit faptul că PSD-ul trebuie să să înțeleagă că fiecare partid are o anumită concepție (DETALII AICI: Norica Nicolai atrage atenția celor de la PSD: Trebuie să înțeleagă că fiecare avem o anumită concepție!), am întrebat-o pe Norica Nicolai dacă ar putea intra în discuție existența unor posibile divergențe între coaliția PSD – ALDE. Europarlamentarul a replicat: ”nu există divergențe în momentul de față, există diferențe de opinii care sunt absolut normale. Cele două partide din coaliție nu aparțin aceleași ideologii, noi suntem liberali, Partidul Social Democrat aparține familiei social democrate. Este firesc să existe opinii diferite, dar important în coaliție este să reconciliem și să găsim cea mai bună soluție pentru ca  legile să funcționeze, iar proiectele noastre  să fie implementate”, a conchis Norica Nicolai pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *