Skip to content
Politică

Probleme la Muzeul Ţăranului Român. Află de ce şi-a trimis Cioloş Corpul de Control SURSE

Probleme la Muzeul Ţăranului Român. Află de ce şi-a trimis prim-ministrul Dacian Cioloş Corpul de Control la această instituţie de cultură.

Corpul de control al prim-ministrului efectuează, miercuri, o acțiune de control la Ministerul Culturii, au declarat surse oficiale pentru Agerpres.

Potrivit surselor citate, se fac verificări cu privire la modul în care a fost organizat concursul pentru ocuparea postului de director al Muzeului Țăranului Român (MȚR).

Aproximativ 100 de reprezentanți ai societății civile — între care Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Ștefan Agopian, Theodor Paleologu — dar și angajați ai muzeului i-au adresat, luni, o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloș în care reclamă „managementul impropriu” de la MȚR, dar și rezultatul ultimului concurs pentru ocuparea postului de director al instituției.

„Societatea civilă ia act, cu tristețe și îngrijorare, de faptul că una dintre instituțiile culturale fundamentale din România este astăzi periclitată și decredibilizată prin abandonarea ei în «grija» unui management impropriu, inadecvat la sarcina sa și, finalmente, ilegal: Muzeul Național al Țăranului Român se află, din păcate, în pragul colapsului atât ca funcționare, cât și ca imagine, în urma rezultatului ultimului concurs pentru ocuparea postului de director al Muzeului. Este intolerabil ca destinul acestei instituții identitare pentru cultura românească să fie lăsat de atâta timp la discreția unui directorat interimar deficitar și să fie acum legat pentru încă 5 ani de un manager ale cărui performanță și profesionalism au fost deja evaluate ca nesatisfăcătoare de către Ministerul Culturii, încă din anul 2014, ceea ce a dus la demiterea sa din funcție în 2015, prin ordin al Ministrului Culturii de la acea vreme”, se arată în petiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *