Skip to content
Politică

Probleme mari la British Airways: toate zborurile de la Londra, ANULATE

cntraveler.com

Problemele la sistemul informatic de la British Airways afectează pasagerii companiei de pe mai multe aeroporturi din lume, printre care Hong Kong, Roma, Praga, Milano, Stockholm și Malaga.

Compania britanică a anunţat că toate cursele de pe aeroporturile din Londra vor fi anulate pe tot parcursul zilei de sâmbătă, scrie News.ro, citând BBC.

„O problemă majoră IT provoacă perturbări foarte grave la toate operaţiunile noastre de zbor din toată lumea”, a anunţat British Airways.

Firma şi-a cerut scuze şi a dat asigurări că „lucrează pentru a rezolva problema”.

Deocamdată nu există nicio dovadă care să sugereze că problema a fost provocată de un atac informatic, a dat asigurări grupul de transport aerian.

Toţi pasagerii afectaţi de această problemă –  survenită în primul week-end al vacanţei şcolare în Regatul Unit – vor putea să îşi reprogrameze zborul sau să-și primească banii înapoi.

Defecţiunea în sistemul IT a provocat haos pe aeroporturile din Londra, unde oamenii au postat fotografii cu cozi pentru a ieşi din terminale, dar şi la ghişeele de informaţii. Pasagerii s-au plâns că au stat la cozi timp de peste trei ore numai pentru a ieşi din aeroportul Heathrow.

Societate britanică a avut o singură cursă sâmbătă între aeroportul Otopeni şi Londra, care a plecat la timp, în cursul dimineţii.

Defecţiunea în sistemul IT al British Airways a apărut sâmbătă dimineaţă, iar de atunci toate zborurile din Marea Britanie ale companiei au început să acumuleze întârzieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *