Skip to content
Politică

Probleme pentru fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog: DNA cere aviz pentru anchetarea lui

ebihoreanul.ro

DNA cere aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, actual senator. Potrivit procurorilor, Bodog a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau de aproape 78.000 de lei.

Potrivit DNA, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, Florian Bodog, atunci ministru al Sănătății, deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară.

Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului.

În ceea ce îl privește pe Bodog, actual senator PSD, efectuarea urmăririi penale pentru infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, ambele în formă continuată, este condiționată de obținerea unui aviz din partea Senatului. În acest sens, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general documentele necesare în vederea sesizării Senatului, care urmează să ia o decizie, precizează DNA. Avizul solicitat pentru senator în cadrul dosarului penal este necesar pentru efectuarea completă a urmăririi penale și pentru a-i oferi acestuia posibilitatea să își formuleze apărările într-un cadru procesual legal, mai spun procurorii.

Bodog se apără: Aceste acuzații nu se susțin

Florian Bodog a declarat, joi, la Antena 3, că a aflat din presă de acuzaţiile pe care i le aduc procurorii şi că nu a avut acces la dosar. Bodog susţine că nu a fost întrebat niciodată de procurori pe tema acestor acuzaţii.

În plus, fostul ministru al Sănătăţii a declarat că niciunul dintre consilierii săi nu a luat bani fără să muncească.

Toţi consilierii au avut activităţi pe care le-am fixat eu, m-au ajutat în activitatea mea de ministru, m-au consiliat, mi-au oferit punct de vedere pe domeniul pe care au fost, am avut jurişti, profesori, medici, informaticieni. Aceste acuzaţii nu se susţin şi niciunul dintre consilierii mei nu a luat bani fără să muncească. Pe mine nu m-a întrebat niciun procuror nimic despre acest lucru niciodată”, a declarat Bodog, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Acesta a afirmat că, după ce dosarul va ajunge la Parlament, va avea posibilitatea să-l studieze şi abia apoi va face mai multe comentarii despre acuzaţiile care i se aduc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *