Skip to content
Politică

Probleme pentru fostul președinte al Senatului: Teodor Meleșcanu, citat ca martor la DNA

Fostul președinte al Senatului, Teodor Meleșcanu, a fost citat în calitate de martor la DNA,  în dosarul lui Viorel Mocanu, fostului fost agent guvernamental al ţării noastre la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), informează postul de televiziune Digi 24.

Contactat de HotNews.ro, Teodor Meleșcanu a spus că fusese citat la DNA pentru luni, dar audierea a fost amânată la solicitarea sa, pentru că a avut o „acțiune cu partidul”. El a susținut că va merge probabil în cursul acestei săptămâni, dar că nu știe motivul, ci doar faptul că a fost citat în calitate de martor.

„Trebuie să mă duc să văd despre ce este vorba, chiar nu știu”, a spus Meleșcanu.

Întrebat dacă citarea sa are legătură cu faptul că în perioada în care era ministru de Externe a semnat un memoriu privind linia de apărare schimbată a agentului guvernamental la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cauza Dragnea contra României, Meleșcanu a răspuns: „Nu cred. Eu pentru asta am fost la DNA acum 6-7 luni și am dat o declarație. De atunci nu m-au mai chemat”.

În dosarul instrumentat de procurorii anticorupţie, Viorel Mocanu este vizat pentru că a pledat în favoarea fostului lider PSD şi în defavoarea statului român în cauza Dragnea vs România de la CEDO. Amintim că Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD, a reclamat la CEDO faptul că nu ar fi beneficiat de un proces echitabil în dosarul Referendumul în care a primit prima condamnare definitivă de 2 ani de detenţie cu sus-pendare.

În dosarul de la CEDO, fostul ministru de Justiție Tudorel Toader nu ar fi avizat pledoaria pro-Dragnea a guvernului pentru că nu i s-ar fi cerut un astfel de aviz, deoarece agentul guvernamental este subordonat Ministerului Afacerilor Externe, condus la acea vreme de actualul preşedinte al Senatului, Teodor Meleşcanu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *