Skip to content
Politică

Probleme pentru Grindeanu: este chemat să dea explicații la Bruxelles

Fostul premier al României, proaspăt ales în fruntea ANCOM este chemat să dea explicații Comisiei Europene.

Motivul? Avem tarife prea mari la telefoanele mobile, în comparaţie cu celelalte ţări din Uniunea Europeana, iar asta o arată chiar datele Comisiei Europene. Bruxelless-ul investighează acum decizia ANCOM, care în loc să scadă tarifele, a ales să le îngheţe la nivelul anului 2014. După ce Comisia va termina cercetarea am putea să vorbim mai ieftin în alte reţele.

Forumul are la dispoziţie trei luni pentru a discuta cu reprezentanţii autorității, pe care o acuză că a refuzat să scadă tarifele de interconectare. Mai exact, costul pe care un operator mobil îl are pentru terminarea apelurilor propriilor abonaţi în reţelele rivalilor.

La finalul aestui termen, Bruxelles-ul ar putea cere Autorităţii să modifice sau chiar să retragă propunerea de menţinere a tarifelor la nivelul maxim, de 0,96 eurocenţi pe minut. Iar asta s-ar traduce prin convorbiri mai ieftine pentru cei care vorbesc în altă reţea, potrivit B1.ro

Comisia Europeană susţine, printre altele, că ANCOM că nu a respectat legislaţia când a impus unele dintre cele mai mari tarife de pe continent.

„Autoritatea de Reglementare din România nu a oferit o justificare adecvată care să susţină faptul că aceste tarife sunt adecvate prin comparaţie cu cele înregistrate în alte ţări membre ale Uniunea Europeană”, se arată în anunţul oficial al Comisiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *