Skip to content
Politică

Probleme pentru Meleșcanu. „Îl dau în judecată”

" "

Candidatul independent la Președinție Teodor Meleșcanu este amenințat de cel care se presupune că l-ar fi ajutat în strângerea de semnături pentru depunerea candidaturii în vederea intrării în Cursa pentru Cotroceni.

Președintele interimar al Partidului Dreptății Sociale, Traian Rece, a declarat vineri că și-a retras sprijinul politic acordat candidatului la prezidențiale Teodor Meleșcanu după ce PDS a fost catalogat ca fiind un partid „extremist” și a afirmat că va sesiza CCR că acesta nu poate beneficia de cele peste 300.000 de semnături pe care partidul le-a adunat în contul său, iar dacă va primi un răspuns negativ, îl va da în judecată pe fostul șef al SIE „pentru însușirea unor bunuri”.

" "
" "

Îl voi da în judecată pe Teodor Meleșcanu pentru hoție. Dacă Curtea Constituțională nu-mi dă niciun răspuns sau îmi dă un răspuns nefavorabil, săptămâna următoare, cu avocații, îl voi acționa în judecată pentru hoție, pentru însușirea unor bunuri și pentru jignirea adusă mie și partidului”, a afirmat președintele PDS la o conferință de presă.

Rece afirmă că Meleșcanu ar trebui să-i înapoieze „aproximativ 180.000 de euro”, bani reprezentând efortul financiar propriu în logistica și resursa umană a partidului, care au fost folosiți în vederea strângerii semnăturilor pentru Teodor Meleșcanu.

El a spus că va depune la Curtea Constituțională o adresă prin care informează că Teodor Meleșcanu nu poate să beneficieze de acele semnături, pentru că sunt obținute de PDS, existând acte care dovedesc acest lucru.

Liderul PDS a precizat că face acest demers după ce BEC i-a dat un răspuns negativ cu privire la cererea pe care i-a adresat-o de retragere a semnăturilor în baza cărora a fost admisă candidatura lui Teodor Meleșcanu la prezidențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *