Skip to content
Politică

Probleme pentru Meleșcanu. „Îl dau în judecată”

Candidatul independent la Președinție Teodor Meleșcanu este amenințat de cel care se presupune că l-ar fi ajutat în strângerea de semnături pentru depunerea candidaturii în vederea intrării în Cursa pentru Cotroceni.

Președintele interimar al Partidului Dreptății Sociale, Traian Rece, a declarat vineri că și-a retras sprijinul politic acordat candidatului la prezidențiale Teodor Meleșcanu după ce PDS a fost catalogat ca fiind un partid „extremist” și a afirmat că va sesiza CCR că acesta nu poate beneficia de cele peste 300.000 de semnături pe care partidul le-a adunat în contul său, iar dacă va primi un răspuns negativ, îl va da în judecată pe fostul șef al SIE „pentru însușirea unor bunuri”.

Îl voi da în judecată pe Teodor Meleșcanu pentru hoție. Dacă Curtea Constituțională nu-mi dă niciun răspuns sau îmi dă un răspuns nefavorabil, săptămâna următoare, cu avocații, îl voi acționa în judecată pentru hoție, pentru însușirea unor bunuri și pentru jignirea adusă mie și partidului”, a afirmat președintele PDS la o conferință de presă.

Rece afirmă că Meleșcanu ar trebui să-i înapoieze „aproximativ 180.000 de euro”, bani reprezentând efortul financiar propriu în logistica și resursa umană a partidului, care au fost folosiți în vederea strângerii semnăturilor pentru Teodor Meleșcanu.

El a spus că va depune la Curtea Constituțională o adresă prin care informează că Teodor Meleșcanu nu poate să beneficieze de acele semnături, pentru că sunt obținute de PDS, existând acte care dovedesc acest lucru.

Liderul PDS a precizat că face acest demers după ce BEC i-a dat un răspuns negativ cu privire la cererea pe care i-a adresat-o de retragere a semnăturilor în baza cărora a fost admisă candidatura lui Teodor Meleșcanu la prezidențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *