Skip to content
Politică

Probleme pentru Poșta Română: lovitură pe bursă dată de Fondul Proprietatea

masapresei.ro
" "

Au apărut probleme pentru Compania Națională Poșta Română: CNPR a primit o lovitură pe bursă de la Fondul Proprietatea (FP).

Anunțul a fost făcut miercuri de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), acționarul majoritar al CNPR.

" "
" "

Miercuri, ministrul Comunicațiilor, Lucian Șova, a convocat o întâlnire cu delegația FP – acționar minoritar al Poștei -, pentru a-i prezenta ultimele acțiuni desfășurate în vederea capitalizării CNPR, acesta reprezentând un ultim efort în atragerea Fondului în procesul menționat, arată un comunicat citat de agerpres.ro.

„Discuțiile de astăzi (miercuri, n.r.) au eșuat. Johan Meyer, co-manager de portofoliu în România al FP, a propus ca alternativă la capitalizare, insolvența companiei, în ciuda eforturilor statului român de a investi 170 milioane de lei în capitalizarea CNPR și a faptului că anul acesta compania va încheia pe profit net. Propunerea FP a fost respinsă cu fermitate de ministrul Comunicațiilor, Lucian Șova, care susține că redresarea Poștei Române va fi făcută în ciuda obstrucționărilor Fondului Proprietatea, iar procesul de capitalizare va continua. De asemenea, Lucian Șova precizează că FP dă dovadă de lipsă de proactivitate, inclusiv în susținerea intereselor acționarilor săi”, se arată în comunicatul amintit.

Fondul Proprietatea a dat în judecată compania „Poșta Română” în luna octombrie, pentru că schimbase trei membri ai Consiliului de Administrație, dar CNPR a câștigat procesul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *