Problemele de aprovizionare şi costurile mari provoacă pierderi de miliarde de dolari industriei eoliene

Sursa foto: pixabay
Sursa foto: pixabay

Şeful BP pentru energie regenerabilă a declarat miercuri că industria eoliană offshore din SUA este ”fundamental distrusă”, în timp ce BP şi partenerul său Equinor studiază opţiuni pentru a dezvolta proiecte uriaşe în largul coastei New York-ului, după ce au revizuit în scădere valoarea acestora cu 840 de milioane de dolari, transmite Reuters.

Industria eoliană offshore, unul dintre sectoarele energetice cu cea mai rapidă creştere, a suferit recent o serie de eşecuri majore din cauza problemelor de fiabilitate a echipamentelor, a problemelor lanţului de aprovizionare şi a creşterilor semnificative ale costurilor.

Orsted, cel mai mare dezvoltator de energie eoliană offshore din lume, a semnalat miercuri revizuiri în scădere a valorii activelor de până la 5,6 miliarde de dolari, după ce a oprit dezvoltarea proiectelor eoliene offshore din SUA.

Anja-Isabel Dotzenrath, şefa BP pentru gaze şi emisii reduse de carbon, a declarat că problemele din Statele Unite includ acordarea de permise, decalajul dintre semnarea contractelor de cumpărare a energiei şi realizarea proiectelor şi lipsa mecanismelor de ajustare inflaţionistă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: