Skip to content
Politică

Problemele se țin lanț în Belgia. Risc de terorism la o centrală nucleară

Problemele se țin lanț în Belgia. Risc de terorism la o centrală nucleară!

O crimă suspectă a avut loc în Belgia, unde un agent de securitate care lucra în sectorul nuclear a fost ucis în Charleroi. Legitimaţia sa de acces în zonele „sensibile” ale centralei a fost furată.

 

Furtul legitimaţiei de acces în centrala nucleară nu a fost declarată încă oficial ca mobil al crimei, însă informaţia este legată de ştirile vehiculate în ultima vreme cum că teroriştii ar avea în plan aruncarea în aer a unor centrale nucleare belgiene.

Ținta atentatelor sinucigaşe din Belgia comise de fraţii terorişti musulmani El Bakraoui era, iniţial, centralele nucleare ale acestei ţări. Aceştia ar fi spionat un înalt responsabil din domeniul nuclear, cu o cameră ascunsă, cu o lună înaintea atentatelor.

„Chiar dacă nu au putut fi evitate aceste atentate, se poate spune că amploarea lor ar putea fi mai mare dacă teroriştii şi-ar fi putut aplica planurile lor aşa cum fuseseră concepute acestea. Ei au optat în final pentru ţinte mai uşor de atins”, a dezvăluit o sursă din cadrul anchetei, potrivit romaniatv.net.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *