Skip to content
Politică

Procesul Bombonica. Ciutacu, previziune incomodă: Și judecătorii ăia sunt oameni EXCLUSIV

romaniatv.net

Jurnalistul Victor Ciutacu a oferit vineri dimineață o declarație pentru PSnews.ro, în care a lansat o previziune incomodă cu privire la sentința așteptată în aceeași zi la fond în procesul Bombonica, în care cel mai cunoscut inculpat este președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Concret: Ciutacu a opinat că ICCJ va amâna sentința, întrucât va sta cu ochii pe mitingul PSD-ALDE de sâmbătă, ca să vadă dacă Dragnea se mai bucură sau nu de sprijin popular.

Pe de altă parte, realizatorul de la România TV a ținut să contrazică pronosticurile unora care dau drept sigură achitarea șefului social-democraților, ținând cont de faptul că același complet – format din judecătorii Ștefan Pistol, Geanina Cristina Arghir și Constantin Epure (care a înlocuit-o pe pensionata Ana Maria Dascălu) – l-a achitat pe 22 mai pe președintele ALDE și al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Eu mă aștept să amâne, din rațiuni de poziționare a instanței în raport cu factorul politic. Tocmai de asta, mă aștept ca oamenii ăia să nu se apuce să dea nicio sentință astăzi. Poate greșesc eu dacă mă gândesc că vor și ei să vadă care va fi atmosfera mâine: dacă Dragnea se va bucura de un sprijin popular sau nu. Și judecătorii ăia sunt oameni, până la urmă.

Cel mai simplu e să spui că, fiind același complet care l-a achitat pe Tăriceanu, îl va achita și pe Dragnea. Nu e obligatoriu! Faptul că l-au achitat pe Tăriceanu arată că au fost niște judecători care nu au acționat la buton. Dacă acționau la buton, îl rădeau pe Tăriceanu. Asta e vestea bună pentru Dragnea: că sunt niște oameni care mai și citesc dosarele. Dar nu înseamnă neapărat că îl și achită. E o presiune uriașă – atât socială, cât și politică – și nu știu cine are curaj să se complice, făcând un pas greșit. În definitiv: dacă vrei să-l condamni sau să-l achiți pe Dragnea, nu e nicio tragedie dac-o faci peste o săptămână, fiindcă sentința de acum nu este executorie, ea fiind doar pe fond.

Deci nu cred că astăzi vom avea un verdict, chiar dacă lumea pare convinsă că se va întânpla ceva. Eu îmi permit să am rezerve în toate cazurile”, a afirmat Victor Ciutacu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *