Skip to content
Politică

Procesul Bombonica. Iulia Scântei îl trimite la colț pe Dragnea: A compromis înalta demnitate! EXCLUSIV

youtube.com

Senatorul PNL Iulia Scântei a acordat marți o declarație pentru PSnews.ro, în care și-a exprimat nemulțumirea că liderul PSD, Liviu Dragnea, a vulnerabilizat demnitatea de președinte al Camerei Deputaților, insistând să candideze pentru un nou mandat parlamentar, în ciuda faptului că era deja inculpat (în dosarul Bombonica).

Discuția a început de la pedeapsa cerută în aceeași zi de către procurorul de ședință al DNA în cazul lui Dragnea: 7 ani și jumătate pentru instigare la abuz în serviciu, respectiv 2 ani și 6 luni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Inițial, senatoarea juristă s-a ferit să comenteze prea mult problema în sine (cuantumul pedepselor cerute de parchetul Codruței Kovesi).

„Mi se pare o pedeapsă mare, dar presupun că este pe măsura gravității faptelor. Presupun că au fost avute în vedere niște circumstanțe agravante”, s-a mulțumit să spună Scântei.

Totuși: întrebată cum ar putea profita opoziția de vulnerabilitatea lui Liviu Dragnea dată de calitatea de inculpat, Iulia Scântei a replicat: „Momentul de vulnerabilitate nu există de astăzi, odată cu solicitarea pedepsei. Vulnerabilitățile liderului PSD au început din momentul în care el a acceptat să exercite o înaltă demnitate publică fiind expus acestor proceduri judiciare în instanță”.

„Deci vulnerabilitatea n-a fost generată acum, de închiderea concluziilor în dosarul acesta (nici măcar cu măsura condamnării sau cu cea a achitării – depinde ce va pronunța instanța), ci de faptul că, pe întreaga derulare a acestei proceduri judiciare, Liviu Dragnea a riscat și a compromis, practic, înalta demnitate de președinte al Camerei Dpeutaților. Restul, de ce apreciază partidul domniei sale că trebuie să aibă în această funcție și în alte funcții înalte persoane cercetate sau deja trimise în judecată, eventual chiar într-o fază subsecventă primei condamnări, nu e normal”, a încheiat Iulia Scântei.

1 comentariu la “Procesul Bombonica. Iulia Scântei îl trimite la colț pe Dragnea: A compromis înalta demnitate! EXCLUSIV

  1. Scantei Iulia, cum poti fi atat de ipocrita;pretinzi ca ai studii juridice si-ti dai cu parerea asupra unei chestiuni care ti-i total straina, Macar atat bun simt sa ai incat sa te abtii pe motive de…..necunoastere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *