Skip to content
Politică

Procesul „Colectiv”, în linie dreaptă

www.turnulsfatului.ro

A intrat în linie dreaptă procesul din dosarul „Colectiv”, întocmit după tragedia din clubul bucureștean cu același nume.

Judecătoria Sectorului 4 a dispus vineri începerea dezbaterilor pe fond în dosarul Colectiv, în care cei trei patroni ai clubului – Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu – sunt acuzați de ucidere din culpă, vătămare corporală și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, scrie Agerpres.

În dosar mai sunt judecați Daniela Niță, patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Niță (director) și Viorel Zaharia (pirotehnist), precum și persoanele juridice SC Colectiv Club SRL și SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

Un judecător de cameră preliminară a respins toate excepțiile și cererile ridicate de inculpați.

Astfel, magistratul a respins cererea lui Alin Anastasescu de restituire a dosarului la parchet și de excludere a unor mijloace de probă (imagini video înregistrate în seara zilei de 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv, expertize în incendii și construcții, procese-verbale de redare imagini).

De asemenea, instanța a respins solicitarea depusă de Daniela Niță, patroana firmei de artificii, de excludere a unor mijloace de probă (declarația unui martor din 31 octombrie 2015, toate procesele-verbale întocmite de procurori, declarațiile date de ea pe 8 aprilie 2016).

Același lucru s-a întâmplat și cu cererea lui Cristian Niță de excludere a unor probe (procese verbale de redare a unor convorbiri telefonice purtate de acesta la datele de 31 octombrie 2015, 1 — 3 noiembrie 2015).

În plus, judecătorul nu a fost de acord cu solicitarea părții civile Dănuț Strugaru de trimitere a dosarului la parchet pentru completarea urmăririi penale și introducerea în cauză, în calitate de părți responsabile civilmente, a Spitalului Clinic de Urgență București-Floreasca și a Ministerului Finanțelor Publice).

Totodată, au fost respinse și cererile de restituire a dosarului la parchet formulate de părțile civile Vasile și Doina Toader, George Toader, Gabriela Ursu (fostă Toader) și Ioana Olteanu (fostă Toader).

Instanța a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul Parchetului General și a dispus începerea judecării pe fond, urmând a fi citați inculpații și părțile civile (rude și aparținători ai celor 64 de victime decedate, 20 de persoane vătămate în raport de care s-a pus în mișcare acțiunea penală, unități spitalicești și instituții publice).

Pe de altă parte, judecătorul a respins cererile de constituire ca părți civile formulate de Gabriel Alexandru Popescu, Sebastian Dănuț Coandă, Ioan Andrei Găluț, Ionuț Tudor, Nicoleta Dumitrescu, Elena Tudor, Mihai Diaconu, Iulian Rob, Nicodemus Marvin, Cătălin Mocanu, Victor Dobre, Andreea Popescu și Alexandra Adriana Nicula (persoane vătămate în raport de care nu s-a pus în mișcare acțiunea penală, dispunându-se disjungerea).

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *