Skip to content
Politică

Procesul Colectiv în sfârşit începe, după mai mult de 1 an

maramedia.ro

Procesul Colectiv poate începe la un an şi două luni de la tragedia din clubul Colectiv. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis începerea procesului.

Contestaţiile depuse de inculpaţi au fost respinse. Aşadar, patronii localului, cei ai firmei de artificii şi un artificier vor fi judecaţi, scrie Digi24.ro.

Tribunalul Bucureşti a respins definitiv, joi, toate contestaţiile, apreciind că acestea sunt nefondate şi că dosarul nu trebuie retrimit procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru refacerea rechizitoriului.

Hotărârea Tribunalului Bucureşti este definitivă, astfel că Judecătoria Sectorului 4 urmează să stabilească primul termen de judecare pe fond în dosarul Colectiv.

La dosar vor fi menţinute toate probele depuse de procurori, printre care imagini video înregistrate în seara zilei de 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv, expertize în incendii şi construcţii, procese-verbale de redare a imaginilor şi de redare a unor convorbiri telefonice.

Sunt şase persoane acuzate de ucidere din culpă vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *