Skip to content
Economie

Procesul în care Mugur Isărescu e acuzat de colaborare cu Securitatea, suspendat până se pronunță CCR asupra unei excepții de neconstituționalitate

Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea de Apel București (CAB) a suspendat procesul în care guverantorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, e acuzat de colaborare cu Securitatea. Este așteptată astfel să se pronunțe Curtea Constituțională, după ce Isărescu o ridicat o excepție de neconstituționalitate. Decizia poate fi atacată cu recurs de reprezentanții Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), informează Europa Liberă.

Procesul la CAB în care Isărescu e acuzat de colaborare cu Securitatea, suspendat până la un verdict CCR

Avocatul lui Mugur Isărescu, Valeriu Stoica, a argumentat în față instanței că procesul trebuie suspendat până la o decizie a CCR „pentru asigurarea în mod real și efectiv a independenței Băncii Naționale a României și a persoanei care exercită funcția de guvernator” și că „prejudiciul de imagine cauzat pârâtului s-ar extinde în mod faptic asupra întregii instituții fundamentale pentru statul român, BNR (…) Pronunțarea unei soluții întemeiată pe dispoziții legale neconstituționale riscă să arunce o umbră de îndoială asupra activității instituției”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *