Skip to content
Politică

Procesul lui Diaconescu, amânat

Magistrații Curții de Apel București au amânat vineri pentru 28 noiembrie dosarul în care Dan Diaconescu este judecat pentru șantaj.

La termenul de vineri al procesului, instanța a admis administrarea mai multor probe cerute de avocați, printre care și audierea secretarei lui Dan Diaconescu.

De asemenea, toți inculpații vor primi o copie cu interceptările aflate la dosar.

Prezent în instanță, Dan Diaconescu și-a exprimat încă o dată nemulțumirea pentru că dosarul lui se judecă în timpul campaniei electorale.

„Am venit astăzi să constat disperarea adversarilor mei politici și, dacă voi ieși liber din sala de judecată, înseamnă că intru în finala prezidențială. Eu am primit un prim termen în timpul campaniei electorale și un al doilea termen în ultima zi a campaniei. Astăzi, în loc să fiu la Vaslui și la Bacău, unde aveam de botezat niște copilași, s-a schimbat ora termenului. Noi eram pregătiți pentru ora 9,00, după care să plecăm în ultima zi de campanie. Nu am fost citat, nici la primul termen, nici acum, la al doilea. Eu m-am prezentat, astfel încât toată mascarada asta să se termine”, a declarat Dan Diaconescu.

Procesul se află în faza de apel, după ce pe 18 decembrie 2013 Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat pe Dan Diaconescu la trei de ani de închisoare cu executarea pedepsei pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, însă decizia nu este definitivă.

Prin aceeași decizie, lui Dan Diaconescu i s-au interzis mai multe drepturi, printre care și acela de a fi ales într-o funcție publică timp de trei ani după executarea pedepsei principale cu închisoarea.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL și realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiției pentru două infracțiuni de șantaj.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată pentru șantaj Doru Pârv, realizator la OTV și administrator la SC Kundalini SRL, recidivist postexecutoriu, și Mitruș Ghezea, fost realizator la OTV și fost director general al publicației „Atac la persoană”.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de amenințare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât și indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, asupra lui Ion Moț, primar al comunei arădene Zarand, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro.

Sub presiunea acestor amenințări, primarul Ion Moț i-a remis lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro și 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.

De asemenea, procurorii îl mai acuză pe Dan Diaconescu că, în cursul lunii aprilie 2005, a exercitat acte repetate de amenințare, atât în mod direct, cât și indirect, prin intermediul lui Mitruș Ghezea, realizatorul emisiunii „Semnal de alarmă”, difuzată de același post de televiziune, asupra omului de afaceri Paul Petru Țârdea, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

1 comentariu la “Procesul lui Diaconescu, amânat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *