Skip to content
Politică

Procesul lui Dragnea, în linie dreaptă în dosarul Bombonica

epochtimes-romania.com

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a hotărât: procesul președintelui PSD, Liviu Dragnea, a intrat în linie dreaptă.

Magistrații instanței supreme au dispus, miercuri, începerea judecării pe fond în dosarul în care Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman (așa-numita speță „Bombonica”, după numele fostei soții a liderului PSD).

Instanța supremă a respins excepțiile și cererile formulate de Liviu Dragnea și alți patru inculpați, stabilind că probele și actele de urmărire penală efectuate de procurorii DNA au fost administrate legal, astfel încât se poate începe judecarea pe fond a dosarului. Parlamentarul poate contesta decizia judecătorilor, scrie Agerpres.

Liderul PSD a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menținerea în funcție și plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deși știa că acestea lucrau de fapt în cadrul organizației PSD Teleorman.

În același dosar, au fost trimise în judecată și alte persoane, printre care și fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *