Skip to content
Economie

Procter & Gamble retrage spray-uri din SUA şi Canada, din cauza unei substanţe cancerigene

news.ro

Procter & Gamble (P&G) retrage în mod voluntar unele spray-uri de balsam uscat şi şampon vândute în Statele Unite şi Canada sub mărcile Pantene şi Herbal Essences, din cauza prezenţei unei substanţe chimice care cauzează cancer, transmite Reuters.

Retragerea include, de asemenea, produse de la mărcile Aussie şi Waterless fabricate în Statele Unite şi unele articole scoase din producşie de la mărcile Old Spice şi Hair Food, în care P&G a declarat că a detectat ”niveluri neaşteptate” de benzen, o substanţă cancerigenă, notează adevarul.ro.

P&G nu a dezvăluit numărul de produse rechemate, care au fost distribuite prin magazine de vânzare cu amănuntul şi online, dar a spus că acestea reprezintă mai puţin de 1% din portofoliul total de produse de îngrijire a părului.

Compania a spus că nu a primit nicio informaţie despre efecte adverse, dar a adăugat că expunerea zilnică la nivelul de benzen detectat în produse nu ar fi de aşteptat să provoace consecinţe negative asupra sănătăţii.

Benzenul este clasificat ca o substanţă care poate provoca cancer în funcţie de nivelul şi gradul de expunere.

La începutul acestui an, lanţurile de farmacii din SUA au scos de pe rafturi produsele de protecţie solară Johnson & Johnson, după ce J&J a declarat că a detectat benzen în unele mostre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *