Skip to content
Politică

Procuror DNA: Suntem o caricatură. Toți!

huff.ro

Unul dintre procurorii vizați de cererea de revocare din funcție depusă de Laura Codruța Kovesi, Doru Țuluș, așteaptă rezultatul anchetei derulate de Inspecția Judiciară în cazul său, dar susține că instituția a pierdut imens la capitolul imagine.

„Suntem o caricatură. Toți! De  un an suntem așa, o instituție caricaturală. Eu și Mihaela suntem printre ultimii care am rămas”, a explicat procurorul referindu-se la vechimea  deținută de el și de colega sa Mihaela Moraru Iorga în interiorul Direcției Naționale Anticorupție.

”Excelență, hai jos că  am adus aparatul (aparatul poligraf-n.r.). Așa umilință eu nu suport”, a povestit Țuluș despre modul în care a fost chemat să treacă prin testul detectorului de minciuni, probă impusă de Kovesi în ancheta internă prin care speră să descopere subordonatul care a efectuat mai multe înregistrări ce o incriminează pe aceasta.

Țuluș a refuzat să vorbească despre ședința în care s-ar fi făcut înregistrările care o incriminează pe Laura Codruța Kovesi. „Este un control făcut de Inspecția Judiciară. Nu vorbim de ședința aceea”, a precizat Doru Țuluș la ieșirea din sediul CSM, în direct la Realitatea TV.

Imediat după el a ieșit cu declarații Mihaela Moraru Iorga, care s-a arătat dezamăgită de faptul că la audieri nu i s-a acordat un termen suplimentar pentru a prezenta documente care să susțină acuzele sale la adresa șefai DNA.

„Eu nu am înțeles ce îmi reproșează doamna procuror șef. Am deranjat-o pentru că nu am răspuns la unele solicitări. Sunt dosare în lucru, nu pot să vă ofer amănunte despre cazurile în care mi s-au cerut unele lucruri”, a explicat Mihaela Moraru Iorga.

Întrebată de ce nu a reclamat mai devreme abuzurile pe care i le impută șefei sale, procurorul Iorga a explicat că a depus note și sesizări interne. ”Sunt referate și note interne pe care le-am depus. Unele sunt înregistrate și pot fi verificate”, a menționat Mihaela Iorga.

Cei doi procurori au sesizat Inspecția Judiciară din CSM după ce șefa DNA a depus cererio de revocare din funcție împotriva lor. Mihaela Iorga a menționat că una dintre solicitările venite din partea Laurei Codruța Kovesi viza reținerea „măcar pentru 24 de ore” a Elenei Udrea, chestiune pe care a refuzat-o.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *