Skip to content
Politică

Procuror suspectat de torturarea unui deținut

evz.ro

Un detinut în vârstă de 30 de ani, încarcerat în Penitenciarul Iași acuză procurorul care s-a ocupat de dosarul său că i-ar fi încălcat dreptul elementare în perioada cercetării penale, privându-l de apă și mâncare timp de o zi.

Ga­briel-Nicolaei Caloianu, condamnat la închisoare pentru omor, acuză un cunoscut procuror de pe lângă Tribunalul Iași că ar fi recurs la metode de tortură în timpul anchetei care în viza.

Caloianu a formulat plângere împotriva procurorului vasluian A.R. imediat după ce a fost reţinut, susţinând că i s-ar fi încălcat drepturile şi ar fi fost umilit în perioada în care a fost cercetat, informează antena3.ro.

În repetate rânduri, procurorii de la Iaşi au cla­sat acuzaţiile formulate de Ca­loianu, însă deţinutul a formulat o plângere împotriva soluţiei de clasare şi a izbutit să obţină înce­perea urmăririi penale. Judecătorii au admis plângerea tânărului, dispunând redeschiderea cercetării în vederea completării probatoriului.

În urma de­ciziei instanţei, procurorul a căpătat calitatea de suspect, însă acest fapt nu echivalează obligatoriu cu o eventuală trimitere în judecată a sa.

Avocatul lui Caloianu susține că plângerea se îndreaptă și împotriva polițiștilor care au fost prezenți la audierea suspecților. „Plângerea nu este numai împotriva procuroarei, cât și a polițiștior care și-au bătut joc. Din ce mi-au povestit au fost supuși la umilințe, li s-a aruncat apa în față, mâncau ostentativ în fața lor”, a spus acesta într-o emisiune la postul Antena 3.

1 comentariu la “Procuror suspectat de torturarea unui deținut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *