Procurorii anticorupție din Moldova au descins la sediul partidului controlat de oligarhul fugar Ilan Șor

Sursa foto: Centrul Naţional Anticorupţie

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii din Bălți, un oraș din nordul Republicii Moldova, au făcut mai multe percheziții într-un dosar privind coruperea alegătorilor. Perchezițiile au loc în contextul în care duminică vor avea loc alegeri prezidențiale și un referendum privind aderarea țării vecine la Uniunea Europeană, transmite publicația de la Chișinău ZDG. 

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii din Bălți, un oraș din nordul Republicii Moldova, au făcut mai multe percheziții într-un dosar privind coruperea alegătorilor.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, autoritățile din Republica Moldova au anunțat că de la persoanele percheziționate și de la sediul formațiunii au fost ridicate telefoane mobile, mijloace bănești și înscrisuri de ciornă.

„Potrivit datelor urmăririi penale, persoanele vizate au fost documentate în procesul de corupere a alegătorilor pentru referendumul și scrutinul electoral care urmează să aibă loc pe 20 octombrie 2024, întocmirea listelor cu persoane interesate, centralizarea informațiilor despre acestea, transmiterea datelor personale ale acestora unor terțe persoane/instituții financiare din afara R. Moldova pentru ca ultimii să obțină remunerații ilicite pentru exercitarea dreptului de vot”, transmit procurorii din Republica Moldova.

Partidul politic „Victorie” a fost înființat sub o cupolă mai largă, coordonată de către oligarhul fugar Ilan Șor.

Anterior, autorităţile de la Chişinău au avertizat că Rusia plăteşte oameni pentru a vota împotriva aderării la UE, precum și împotriva unui anumit candidat la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, numind acțiunea drept „un fenomen fără precedent”. În spatele rețelei de influență ce vrea să ajute Kremlinul se află oligarhul fugar pro-rus Ilan Șor. Schema de fraudare implica și o bancă din Rusia, transmite publicația de la Chișinău.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: