Procurorii Curții de Apel Ploiești precizează că deciziile la Lukoil nu au fost influenţate de Victor Ponta

Deciziile luate de procurori în dosarul Lukoil nu au fost luate sau influențate de declarațiile lui Victor Ponta, a precizat, miercuri, Parchetul Curții de Apel Ploiești.

Lămurirea făcută de Parchet vine după ce premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul speră într-o soluţie legală care să permită sancţionarea persoanelor vinovate şi recuperarea prejudiciului, dar şi continuarea normală a activităţii şi plata salariilor către angajaţi, apreciind că nimeni nu fugea din ţară cu conductele companiei Lukoil.

Aceste declarații au determinat o reacție a CSM, care urmează să fie luată joi, decizând dacă a fost afectată independenţa procurorului de caz.

„În contextul creat în ultimele zile în care o parte a presei a lansat afirmaţii ce nu corespund realităţii şi care sunt de natură să arunce în derizoriu munca procurorului şi să afecteze imaginea de ansamblu a activităţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, ne simţim datori să precizăm următoarele aspecte în legătură cu dosarul nr. 254/P/2014: procurorii nu au ridicat în totalitate măsurile asigurătorii, ci le-au extins asupra altor bunuri, astfel încât să fie garantată în perspectivă acoperirea prejudiciului; ridicarea sechestrului asupra contului a fost parţială şi a avut la bază dorinţa de a nu afecta salariaţii S.C. Petrotel Lukoil SA Ploiesti; pe de altă parte s-a urmărit să se permită continuarea activităţii societăţii astfel încât o parte a profitului obţinut să fie consemnat pentru acoperirea prejudiciului; – aceste demersuri au rezultat ca fiind necesare din discuţiile purtate cu reprezentanţii societăţii cercetate şi nu urmare unor declaraţii cu caracter public făcute de persoane din spaţiul politic; – în cursul acestor discuţii desfăşurate, în limitele şi în condiţiile legii, au fost identificate modalităţi alternative de instituire a măsurilor asiguratorii care să evite consecinţe sociale şi economice nedorite”, se arată în comunicatul Parchetului, citat de Mediafax.

Instituția insistă pe faptul că integritatea procurorilor nu va fi afectată de nicio declarație venită din zona politicului sau din presă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: