Skip to content
Politică

Procurorii dezgroapă alte nereguli din mandatul lui Răzvan Sava. Ce spune Firea

puterea.ro

Procurorii continuă să dezgroape nereguli din mandatul de primar general interimar al PNL-istului Răzvan Sava. Citiți, în cele ce urmează, ce spune actualul edil al Capitalei, Gabriela Firea.

CITIȚI ȘI: Dezvăluiri privind sume halucinante. Protejatul lui Gorghiu, implicat în scandalul Secureanu

Gabriela Firea a fost audiată vineri ca parte vătămată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, potrivit News.ro. La ieșire, PSD-ista a declarat că a fost chemată în calitate de reprezentant al municipalităţii într-un dosar cu suspiciuni de abuz în serviciu în legătură cu o autorizaţie de construire emisă la începutul anului, pentru un imobil dintr-o zonă protejată, de pe strada Herăstrău.

Primarul Bucureștilor a precizat că exista o sesizare de la Poliţia Locală că se lucrează fără autorizaţie, adăugând că, pe 6 ianuarie, municipalitatea generală va trimite un punct de vedere privind un eventual prejudiciu.

„Am fost invitată în calitate de parte vătămată, reprezentând Primăria Municipiul Bucureşti, de către  domnul procuror Alexandru Soltan, de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, în legătură cu o autorizaţie de construire emisă la începutul anului, pe mandat fostului primar general, care ar fi fost acordată după ce acelaşi document a fost refuzat a fi eliberat de către Direcţia de Urbanism a Primăriei”, a spus Gabriela Firea.

Am subliniat partea de declarație de mai sus, întrucât, la începutul acestui an, primar general era sus-numitul Răzvan Sava (al cărui mandat interimar s-a întins din noiembrie 2015 până în iunie 2016), despre care PSnews.ro a scris în repetate rânduri, după cum vă puteți convinge făcând click AICI.

Primarul Capitalei a precizat că, din ce a înţeles de la procuror, în acest dosar sunt suspiciuni de abuz în serviciu în legătură cu reprezentanţi ai Direcţiei Juridice şi ai Direcţiei Urbanism din Primăria Municipiului București (PMB).

„Am solicitat domnului procuror să mă informeze în legătură cu această speţă. I-am spus că nu cunosc subiectul, că este o autorizaţie de construire emisă când eu nu eram primar  general, i-am cerut răgazul să consult dosarul. Va veni din partea mea un domn avocat, luni, pentru a face şi fotocopii şi a vedea exact ce se întâmplă”, a mai spus Firea.

Ea a precizat că i-a spus procurorului care anchetează cauza că va dispune o anchetă internă, pentru a vedea despre ce este vorba.

„Din cele afirmate de domnul procuror, ar fi vorba despre un imobil din centrul Capitalei, dintr-o zonă protejată (am înţeles că de pe strada Herăstrău), la care s-au început lucrările în interiorul imobilului şi la acoperiş fără a exista autorizaţie de construire”, a adăugat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a mai zis că, iniţial, a fost refuzată solicitarea de a se emite autorizaţie de construcţie, însă ulterior, acest document a fost eliberat, deşi exista o sesizare de contravenţie din partea Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti că se realizau lucrări fără autorizaţie.

„De fapt, aceasta era problema: că  s-a emis o autorizaţie ulterior constatării că se lucra fără autorizaţie. Am cerut un răgaz, pentru a vedea exact despre ce este vorba, să mă informez şi eu din ce motive nu s-a acordat iniţial autorizaţia şi ulterior s-a elaborat documentul. Menţionez că s-a specificat faptul că acest certificat de urbanism exista – doar autorizaţie de construţie nu exista”, a precizat Firea.

Edilul a adăugat că inspectorii de la Disciplina în construcţii din subordinea Poliţiei Lcoale constataseră că se lucrează fără autorizaţie şi au sesizat Parchetul, care a deschis un dosar.

„A rămas că pe 6 ianuarie vom veni cu un un punct de vedere din partea Primăriei Generale, dacă am fost prejudiciaţi sau nu”, a precizat Gabriela Firea.

În acest dosar, procurorii au început urmărirea penală împotriva proprietarilor şi au extins urmărirea penală în cazul unor funcţionari de la direcţiile Juridic şi Urbanism din Primăria Capitalei, a precizat persoana cu care Gabriela Firea a venit la Parchetul Judecătoriei Sector 1, unde primarul stătuse aproximativ o oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *