Skip to content
Politică

Procurorii DIICOT, 4 percheziții de amploare

Procurorii DIICOT şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat, luni, 4 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Ilfov şi a municipiului Ploieşti, în cadrul unei anchete ce vizează angajatul unei bănci din Capitală, transmite Agerpres.

Suspectul, angajatul unei bănci din București, este acuzat de infracțiuni informatice, după ce acesta a solicitat emiterea unui nou token în numele unui client, iar apoi a accesat fără drept contul clientului, dispunând trei transferuri neautorizate, potrivit unui comunicat al DIICOT. Conform România TV, ar fi vorba despre un angajat al BCR.

" "

Astfel, la data de 6 ianuarie, a fost transferată suma de 200.000 lei într-un alt cont, motivul declarat al tranzacţiei fiind plata contravalorii unui imobil, despre care s-a stabilit că nu există în realitate.

Ulterior, el a mai transferat către contul său propriu suma de 49.000 lei. Din verificările efectuate a rezultat că suspectul a ridicat în numerar cea mai mare parte a sumelor de bani menţionate.

Nu în ultimul rând, în cursul celei de-a treia tranzacţii, a fost transferată suma de 318.721 lei pentru a achiziţiona un autovehicul BMW X5, care a intrat în posesia lui, în baza unor acte de împuternicire întocmite în fals în numele clientului al cărui cont l-a fraudat.

Totodată, există suspiciunea că acesta emisese anterior o altă adeverinţă în fals, prin care acesta atesta că a stins anticipat, prin rambursare, 5 credite obţinute pentru interese personale, cu scopul de obţine un nou credit de la o altă bancă, informează Realitateatv.net.

Sursă foto jurnalul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *