Skip to content
Politică

Procurorii DIICOT au făcut rețineri pentru trafic de minori și trafic de droguri

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitatea Organizată și Terorism (DIICOT) au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Tudorel Bîgu și Petrică Crăciun, cei doi vaslueni fiind acuzați de săvârșirea infrațiunilor de trafic de minori și trafic de droguri de risc.

În ordonanța de reținere, oamenii legii arată că, în perioada mai-iunie 2015, Tudorel Bîgu și Petrică Crăciun au înființat o cultură outdoor de cannabis, în curtea unui imobilul de pe raza comunei Viderei, județul Vaslui.

Potrivit procurorilor, plantele de cannabis urmau să fie tăiate și supuse unui proces de uscare, după care să fie comercializate de către cei doi.

Totodată, pe numele lui Tudorel Bîgu a mai fost reținută și săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, după ce, în perioada iulie 2015 până în prezent, a recrutat și a exploatat sexual, pe raza judeţului Vaslui, o minoră în vârstă de 16 ani.

În urma percheziției efectuate la locuința lui Petrică Crăciun, a fost găsită și ridicată, în stare naturală, cantitatea de 14,65 kg plante de cannabis.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă, potrivit realitatea.net.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *