Skip to content
Neamț Știri locale

Procurorii din dosarele Colectiv şi Maternitatea Giuleşti preiau ancheta în cazul incendiului de la Spitalul din Piatra Neamţ

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurările în care a izbucnit incendiul de la Secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu zece morţi, ancheta fiind preluată de Parchetul General.

Iniţial, dosarul a fost deschis de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, ancheta fiind preluată apoi Parchetul General.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Cauza a fost înregistrată iniţial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă„, anunţă Parchetul General.

Potrivit Digi 24, procurorii Eduard Mihai Ilie și Marius Iacob vor instrumenta ancheta. Marius Iacob, fost procuror-şef adjunct al DNA, care a intrumentat dosarul incendiului de la Maternitatea Giulești, ar fi plecat spre Piatra Neamț.  Eduard Mihai Ilie a instrumentat dosarul incendiului din clubul Colectiv.

Sâmbătă seară, în jurul orei 18,30, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia de ATI unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi. Pacienţii internaţi la Secţia ATI erau bolnavi COVID-19. Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, Irina Popa, a declarat că zece persoane au decedat în urma acestui incendiu, iar alte şapte sunt în stare critică, inclusiv medicul de gardă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *