Skip to content
Societate

Procurorii din judeţul Buzău şi-au suspendat activitatea până la sfârşitul lunii, în semn de solidaritate cu grefierii, nemulţumiţi de intenţia de eliminare a pensiilor de serviciu

Cotidianul

Procurorii din judeţul Buzău şi au suspendat activitatea, începând de joi până la finalul lunii, sprijinindu-i astfel pe grefieri în demersul lor de a le fi menţinute pensiile de serviciu pe care Guvernul vrea să le elimine.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, în adunările generale ale procurorilor s-a decis ca, începând de joi,  această categorie profesională să nu se mai ocupe decât de cauzele urgente. Activitatea procurorilor va fi suspendată până la 31 ianuarie, inclusiv.

La această formă de protest au aderat toţi procurorii din judeţul Buzău. Acestia se vor ocupa până la finele lunii doar de cazurile ce presupun măsuri preventive, infracţiuni flagrante ori cele în care se efectuează cercetarea locului faptei.

Prin protestul declanşat joi, procurorii spun că îi susţin pe grefieri în lupta lor pentru păstrarea pensiilor de serviciu pe care Guvernul vrea să le elimine.

La Buzău, joi, grefierii şi-au suspendat activitatea între orele 10.00-12.00, în timp ce judecptorii de la instanţele din judeţ nu intră în sălile de judecată decât pentru cauzele urgente, scrie News.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *